Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Seimo – be ceremonijų

2009-06-03 23:59
Pažadas: už kanceliarijos darbą atsakinga Seimo vicepirmininkė V.Baltraitienė kvies į bendrą susirinkimą.
Pažadas: už kanceliarijos darbą atsakinga Seimo vicepirmininkė V.Baltraitienė kvies į bendrą susirinkimą. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo narius ir kanceliarijos darbuotojus maitinusios valstybės įmonės "Greminta" darbuotojai vakar rytą būriavosi prie parlamento posėdžių salės ir prašė visų parlamentarų pagalbos.

Maldavo padėti

Valstybės įmonės darbuotojai tvirtina, kad Seimo kanceliarijos vadovai ir konkursą nuomotis Seimo valgyklą, kavinę ir restoraną laimėjusios bendrovės "Smulkus urmas" darbuotojai šeštadienį išlaužė spynas ir perėmė iki tol "Gremintos" valdytas patalpas.

"Panaikino leidimus patekti į Seimo rūmus, neleidžia net asmeninių daiktų pasiimti", – skundėsi darbuotojos.

Antradienį į parlamento rūmus patekę tik socialdemokratui Algirdui Sysui išrašius vienkartinius leidimus, "Gremintos" darbuotojai pagalbos prašė visų pro šalį einančių Seimo narių. "Ką mums daryti? Padėkite mums", – prašė anksčiau parlamentarus aptarnavusios padavėjos, barmenės, virėjos.

Moterys BNS pasakojo, kad 18 žmonių buvo pasiūlyta pereiti dirbti į "Smulkų urmą", tačiau iš pradžių Seimo kanceliarija esą reikalavo, kad jos savo iniciatyva nutrauktų sutartis su "Greminta", o tik paskui pasirašytų naujas darbo sutartis su kita bendrove. Jos sakė negalėjusios savo noru išeiti iš darbo nemačiusios naujos darbo sutarties.

Žmonės tapo įkaitais

Penktadienį "Gremintos" vadovė Vidmanta Žižienė informavo darbuotojus, jog Vilniaus apygardos teismas priėmė sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Pagal jį, kol nebus išnagrinėtas "Gremintos" apskųstas konkursas dėl patalpų nuomos, tol negalima perduoti patalpų naujajai bendrovei.

"Dėl vadovų ambicijų darbuotojai tapo padėties įkaitais", – dėl susidariusios padėties apgailestavo Seimo valdybos narė Virginija Baltraitienė, atsakinga už Seimo kanceliarijos priežiūrą.

Anot jos, vakar vyko Seimo kanceliarijos vadovybės ir "Gremintos" valdybos derybos. "Jeigu nebus rasta išeitis, rytoj kviesime bendrą susirinkimą", – sakė V.Baltraitienė.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys A.Sysas BNS sakė, kad frakcija reikalaus, jog dėl susidariusios padėties pasiaiškintų parlamento vadovas A.Valinskas. Kadangi jis šiuo metu išvykęs į užsienį, socialdemokratas vylėsi, kad į Seimo tribūną A.Valinską bus galima pakviesti kitą savaitę.

"Seimo vadovybė rodo labai blogą pavyzdį kitiems darbdaviams, kaip reikia "gerbti" įstatymus ir teismo sprendimą. Su darbuotojais elgiamasi labai nepagarbiai", – teigė jis.

A.Sysas tvirtino matęs parlamento kanceliarijos parengtą valstybės įmonės "Greminta" likvidavimo planą, kuris esą apėmė visus metus.

"Bet pamačiusi, kad reikės išmokėti 400 tūkst. litų išeitinių išmokų, Seimo vadovybė, matyt, nutarė sutaupyti", – svarstė politikas.

Kur dingo nutartis?

Seimo kanclerio pareigas laikinai einantis vicekancleris Gedeminas Aleksonis vakar "Gremintos" darbuotojams priekaištavo, kad 20 iš jų penktadienį neatėjo pasirašyti sutarčių su naujais darbdaviais. O žmonės teigė negavę jokio kvietimo tai padaryti.

"Sutartis (Seimo kanceliarijos ir "Gremintos" – red. past.) yra pasibaigusi, ir įmonė nedirbs", – pabrėžė vicekancleris.

Seimo kanceliarija perdavė valgyklos, restorano, restorano baro, bufetų, parduotuvės patalpų nuomos konkursą laimėjusiai bendrovei "Smulkus urmas".

Vilniaus apygardos teismas praėjusį ketvirtadienį priėmė nutartį pagal ligi šiol Seimą maitinusios valstybės įmonės "Greminta" ieškinį, kuria kanceliarija įpareigojama stabdyti sudarytos nuomos sutarties vykdymą.

Antradienį Seimo Ryšių su visuomene skyrius pranešė, kad Vilniaus apygardos teismo nutartis Seimo kanceliarijos dar nepasiekė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų