Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo komitetas planuoja patvirtinti išvadas dėl lėktuvo „An-2“ avarijos

2015-06-19 03:45
BNS inf.
Praėjo lygiai metai po katastrofos, kai į Baltijos jūrą nukrito lėktuvas AN-2 su dviem juo skridusiais pilotais.
Praėjo lygiai metai po katastrofos, kai į Baltijos jūrą nukrito lėktuvas AN-2 su dviem juo skridusiais pilotais. / Karinių jūrų pajėgų nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) penktadienį planuoja patvirtinti išvadas dėl į Baltiją nukritusio lietuvių orlaivio „An-2“ paieškos ir gelbėjimo operacijos.

„Jei nebus kokių nors kardinalių pasiūlymų, planuojame penktadienį patvirtinti išvadas“, - BNS sakė NSGK pirmininkas Artūras Paulauskas.

Komitete sutarus dėl išvadų, jos toliau būtų teikiamos priimti Seimui.

Komentuodamas juodraštinį išvadų variantą A.Paulauskas anksčiau sakė, kad bus siūloma trumpinti reakcijos į nelaimę laiką, apibrėžti komunikavimo su artimaisiais klausimais, gali būti teikiami ir tam tikri papildomi reikalavimai vadinamajai mažajai aviacijai skrydžiams virš jūros.

Seimas NSGK suteikė laikinosios komisijos įgaliojimus tirti lėktuvo  avarijos, paieškos ir gelbėjimo operacijos aplinkybes, o darbą įpareigojo baigti iki birželio 30 dienos, bet komiteto nariai žadėjo pasistengti tyrimą baigti greičiau.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs „Klaipėdos avialinijų“ lėktuvas „An-2“ su patyrusiais lietuviais pilotais Adolfu Mačiuliu ir Alvydu Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne. Pakėlus orlaivį aptiktas vieno piloto kūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų