Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo nario biuro nuoma Raseiniuose keliskart brangesnė nei Vilniuje

2009-10-29 09:59
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimo etikos sargai negali patikėti, kad parlamentaro Remigijaus Ačo biuro Raseiniuose nuoma gali būti keliskart brangesnė nei sostinėje, tačiau nesugeba nieko įrodyti.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkui Algimantui Salamakinui, tyrinėjančiam, kaip parlamentarai naudoja parlamentinei veiklai skirtas lėšas, bene daugiausia įtarimų kelia Tvarkos ir teisingumo partijos narys R.Ačas, kuris nuo metų pradžios uoliai visas lėšas neva išleidžia biuro Raseiniuose nuomai.

Kiekvieną ketvirtį R.Ačas biuro nuomai skyrė maksimalią sumą. Sausį–kovą laimingasis patalpų savininkas gavo 11,83 tūkst. litų. Antrą ketvirtį, parlamentines lėšas apribojus iki 10,71 tūkst. litų, R.Ačas nurodė lygiai tokią pat sumą sumokėjęs už biurą. Liepą–rugsėjį parlamentinės išlaidos sumažintos iki 9838,5 lito, ir vėl lygiai tiek pat R.Ačas atidavė biuro savininkuā.

"Tai iškrinta iš bet kokių rėmų. Bandome aiškintis giminystės ryšius. Įtariame, kad jis biurą nuomoja iš savo žmonos brolio", – sakė dienraščiui Seimo etikos sargas. Be to, įtartinai kito ir deklaruojamas biuro plotas: anot A.Salamakino, sausį R.Ačas nurodė, kad nuomojasi apie 21 kv. m patalpas, vėliau biuro plotas staiga išaugo iki 50 kv. m.

R.Ačas dienraščiui teigė, esą A.Salamakino įtarimai nepagrįsti, o maksimalias parlamentines išlaidas jis biurui skiria dėl to, kad taip numatyta nuomos sutartyje.

– A.Salamakinas įtaria, kad biurą nuomojatės iš savo giminaičių, ar tai tiesa? – paklausė dienraštis R.Ačo.

– Tai nėra tiesa. Jau pavargau atsakinėti į visas interpretacijas. Reikia pasižiūrėti dokumentus, ir baigsis visos interpretacijos.

– O biuro plotas? A.Salamakinas sakė, kad plotas staiga padidėjo.

– Ne, buvo tik pusė to biuro nuomojama. Čia turbūt ir yra visa A.Salamakino interpretacijos klaida. Šiai kadencijai išsinuomojau visą biurą, nes man jo buvo per mažai. Jeigu tiksliai, dabar jo plotas 51,76 kv. m.

– Bet nuo metų pradžios visas parlamentines lėšas skiriate biurui.

– Reikia neklaidinti visuomenės. Už patį biurą moku 1086 litus per mėnesį, toliau – visi kiti dalykai, kas sutartyje išvardyta: baldų nuoma, buitinės technikos nuoma, virtuvės baldai ir t. t. Toliau eina ryšio paslaugos, kompiuterinė technika, internetas, telefonas, faksas, valymas, komunalinės paslaugos, šilumos energija, nuotekos, elektros energija, gyvatuko mokestis, šiltas, šaltas vanduo ir t. t. Taip ir susidaro visa suma.

– Bet gyvatuko mokestis labiau tinka butui, o ne biurui.

– Jums reikėtų nuvažiuoti ir pasižiūrėti. Ten yra biuras.

– Tačiau maksimalią sumą skiriate biuro nuomai, o ne kitoms paslaugoms.

– Pasirašyta ilgalaikė sutartis, joje viskas yra. Paprašiau, kad nuomotojas išrašytų sąskaitas, išskirtų viską, kaip priklauso. Seniau bendrą sumą rašydavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų