Seimo narys: valstybė turėtų padengti nuostolius kelyje susidūrus su gyvūnais

Laukinių gyvūnų padarytą žalą eismo įvykio metu turėtų padengti ne per avariją nukentėję žmonės, o valstybė, jei gyvūnai yra ne privati nuosavybė.

Tokią Laukinės gyvūnijos įstatymo pataisą siūlo Seimo vicepirmininkas Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Remigijus Žemaitaitis. 

Parlamentaro teigimu, dabar valstybė nepakankamai apsaugo vairuotojus nuo susidūrimų su laukiniais gyvūnais, nes ne visur pastatytos tvoros, skiriančios miškus nuo kelių.

„Kai žmogus susiduria su žvėriuku, negana to, kad jis nubaudžiamas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, jis dar turi žalą kompensuoti (...), nors valstybė skiria šitiek priemonių ir pinigų prevencijai, bet nesugeba pagrindinių magistralinių kelių nuo gyvūnų apsaugoti tvora“, – BNS sakė Seimo narys.

Pasak jo, laukiniai žvėrys yra valstybės nuosavybė, todėl ji turi užtikrinti saugumą keliuose.

„Kiekvieną savaitę važiuoju Vilnius-Kaunas-Klaipėda autostrada, ties Raseiniais praktiškai kiekvieną dieną įvyksta autoįvykis, kurio dalyvis būna ir koks gyvūnas. Jeigu automobilio apgadinimas nedidelis, vairuotojas numoja ranka, kitiems vairuotojams kasko draudimas kompensuoja, o treti kreipiasi į policiją ir turi daug problemų“, – kalbėjo R. Žemaitaitis. 

Parlamentaro žiniomis, susidūrimų su laukiniais žvėrimis keliuose nemažėja. Nuo šių metų pradžios iki spalio pabaigos jie sukėlė 3 870 eismo įvykių, kurių metu sužeisti 32 žmonės, o vienas žuvo.

Pernai tokių eismo įvykių buvo 4 041, juose sužaloti 48 bei žuvo vienas žmogus. 2014 metais susidūrimų su laukiniais gyvūnais buvo tik apie 2 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
aptverkit tas vietas ir palikit landas gyvunams o tose vietose sumazint greiti ir bus okey bus visi saugus........

Algirdas

Algirdas portretas
Pylnai pritariu, jog vairuotojai neteisingai apkaltinami dėl "neatsargiai "vairuojantys ruože, kur kelininkai sugeba tiktai pastatyti ženklą jog galimai gali tame ruože išbegti žvėris . Ženklas atsargiai laukiniai gyvūnai, neapsaugoja nei gyvūnų, nei žmonių vazuojaciu autostradoje Lietuvos miško keliuose.

ttt

ttt portretas
Kodėl mes turim mokėti skrajūnams? Lietuvoje viskas reglamentuota, tik laikykis nuostatų ir viskas bus gerai. Kodėl mums galima judėti o žvėrims ne? Kodėl mes norim viską keisti pagal savo norus? Ir kodėl mes pykstam kai gamta keičiasi pagal savo ritmą? Gal geriau pamąstykim, ar tinkamai elgiamės šioje žemėje?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių