Seimo rudens sesijai Vyriausybė žada teikti per 300 teisės aktų projektų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siūlo Seimui rudens sesijoje svarstyti per 300 teisės aktų projektų.

"Šiandien buvo pritarta įstatymų projektų paketui, kuris bus artimiausiu metu pateiktas Seimui. Noriu pasakyti, kad jokių įstatymo projektų įregistruotų, kurie prasilenktų su finansinės drausmės įgyvendinimu ir vykdymu, tikrai nėra", - žurnalistams trečiadienį sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Tradiciškai bus pateikti 2014 metų valstybės ir savivaldybių, Privalomojo sveikatos draudimo ir Valstybinio socialinio draudimo fondų biudžetų įstatymų projektai. 

Į Seimo darbotvarkę Ministrų kabinetas siūlo įtraukti ir Stabilizuojamosios biudžeto politikos įstatymo projektą bei Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinį įstatymą. Anot Vyriausybės pranešimo, tai turi užtikrinti ilgalaikį valstybės finansų tvarumą ir subalansuotą biudžeto politiką.

Taip pat siūloma keisti Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą ir suteikti teisę savivaldybėms teisę savarankiškai skirstyti socialines pašalpas.

Ministrų kabineto siūlymu, rudenį turėtų būti svarstomas ir centralizuotą valstybės turto valdymą užtikrinantis įstatymo projektas.

Numatoma toliau paprastinti viešųjų pirkimų procesą ir sumažinti administracinę naštą, sudaryti geresnes sąlygas šiuose pirkimuose dalyvauti smulkiajam ir vidutiniam verslui.

Žadami ir Darbo kodekso įstatymo pakeitimai: turėtų mažėti administracinė naštą verslui, padaugėti kolektyvinių sutarčių tarp darbdavių ir darbuotojų.

Parlamentarai į rudens sesiją rinksis rugsėjo 10 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių