Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo valdyba neišgirdo Seimo vicepirmininko A. Nekrošiaus siūlymo

2020-04-21 15:23

Seimo valdyba antradienį nesiėmė priimti sprendimo dėl Seimo vicepirmininko „valstiečio“ Arvydo Nekrošiaus siūlymo atsisakyti reprezentacinių prekių pirkimo ir sandėliavimo Seime.

Arvydas Nekrošius
Arvydas Nekrošius / M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Jo nuomone, saldainių ir gėlių pirkimas – ne ta veikla, kuria turėtų užsiimti Seimas pandemijos akivaizdoje. Todėl A. Nekrošius siūlė sudaryti darbo grupę, kuri iki gegužės vidurio pasiūlytų efektyviausią, optimaliausią reprezentacinių prekių įsigijimo būdą.

„Nesuprantu, koks tikslas už dideles sumas Seimui, kaip institucijai, pirkti saldainius, gėles ir kitas dovanas, jas sandėliuoti, nuolat ginčytis dėl reprezentacinių prekių pobūdžio ir poreikio. Siūlau Seimui ta veikla apskritai nebeužsiimti, kuri jam iš esmės nėra būdinga“, – sakė A. Nekrošius.

Seimo vicepirmininko manymu, verta svarstyti galimybę atsisakyti prekių pirkimo ir sandėliavimo Seimo viduje ir pereiti prie praktikos, kuomet kiekvienas Seimo narys, atsižvelgdamas į asmeninį reprezentacinių prekių poreikį, įsigyja jas pats ir pagal nustatytas taisykles naudoja Seimo logotipą toms prekėms žymėti.

„Taip išvengtume didžiausio taupymo priešo – neracionalumo. Galiausiai, Seimas turi daugybę žymiai svarbesnių funkcijų. Saldainių, gėlių ar suvenyrų paieška, pirkimas ir laikymas – toli gražu ne viena jų“, – siūlymą Eltai komentavo parlamentaras A. Nekrošius.

Tačiau kai kurie Seimo valdybos nariai nesuprato, kam reikėtų keisti dabartinę tvarką.

Seimo vicepirmininkė konservatorė Irena Degutienė klausė, nuo kada Seimo valdyba sprendžia techninius klausimus, kaip organizuoti pirkimą. Jai nebuvo aišku, koks tokių siūlomų pakeitimų tikslas. 

Konservatorių nuomone, reikėtų iš esmės apsispręsti, ar Seimas perka ar neperka reprezentacinių prekių.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo nariai konservatoriai Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė, Irena Degutienė, Jurgis Razma, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Agnė Bilotaitė yra įregistravę Seimo statuto pataisą, siūlančią nustatyti, kad, valstybėje paskelbus nepaprastąją padėtį, valstybės lygio ekstremaliąją situaciją, karantiną visoje Lietuvos teritorijoje, lėšų skyrimas reprezentacijos išlaidoms ir išlaidoms, susijusioms su parlamentine veikla, apmokėti laikinai sustabdomas ir atnaujinamas tik pasibaigus tokioms aplinkybėms.

Šiuo metu Seimo statute nenumatyta galimybė, susiklosčius ypatingoms aplinkybėms, tokioms kaip nepaprastoji padėtis, valstybės lygio ekstremalioji situacija ir karantinas, laikinai sustabdyti lėšų, skirtų reprezentacijos išlaidoms ir išlaidoms, susijusioms su parlamentine veikla, apmokėti, skyrimą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų