„Šeimos gynimo maršo“ organizatoriai birželį žada dar vieną mitingą

„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai birželį žada dar vieną mitingą, jeigu valdžia nevykdys jų keliamų reikalavimų.

„Birželio 15 dieną organizuojamas įspėjamasis trijų dienų mitingas prie Seimo. Vienos dienos mitingas prie Vyriausybės ir prie LRT. Nežinau, ar bus duotas leidimas. Jeigu nebus duotas, eisime į teismą, nes priežasčių atsakyti mums nėra“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime sakė vienas organizatorių Arvydas Daunys.

Jis teigė, kad jis bus organizuojamas kaip įspėjamasis mitingas, kuriame žadama pateikti „kitus žingsnius“.

„Mitingas buvo suplanuotas iš anksto, paskelbus reikalavimus nuo „Šeimos gynimo maršo“ scenos Vingio parke. Buvo pasakyta, kad jeigu valdžia nesureaguos į mūsų paskelbtus reikalavimus, mes imsimės priemonių. Pagal tai, kaip sureaguos jie, reaguosime mes. Viena iš tų reakcijų ir bus tas mitingas, jis bus įspėjamasis“, – pasakojo vienas mitingo organizatorių.

„Mes ten pateiksime kitus žingsnius“, – pridūrė jis.

Išreiškė palaikymą

Surengtą spaudos konferenciją inicijavęs Seimo narys Aidas Gedvilas sakė reiškiantis palaikymą „Didžiojo šeimos maršo“ dalyviams.

„Išgyvename tokį laikotarpį, kai pamatinėms vertybėms mūsų šalyje kilo grėsmė, todėl kiekvienas žmogus ar politinė organizacija turi išsakyti aiškią nedviprasmišką poziciją šeimos ir su ja susijusių vertybių klausimu. Manau, kad praėjusį savaitgalį vykęs „Didysis šeimos gynimo maršas“ tapo taikaus protesto etalonu, kokį per pastaruosius kelis dešimtmečius mažai kam pavyko organizuoti. Tačiau kartu jis įžiebė raudoną lemputę arogantiškiems valdančiųjų partijų atstovams. Lietuvos žmonės sugebėjo pademonstruoti, jog kai valdžia juos ignoruoja, žmonės patys paima iniciatyvą į savo rankas ir pareiškia valdžiai, kas jų netenkina“, – kalbėjo A. Gedvilas.

Prakalbo apie puolimą

Šios protesto akcijos iniciatorius ir vadovas Raimondas Grinevičius sakė pastebėjęs, kad dar prieš renginį mūsų šalies žmonės suprato, kad homoseksualai nėra LGBT, o du atskiri objektai. Pastarasis (LGBT), pasak jo, siekia visuomenėje padaryti chaosą – supriešinti žmones ir netgi savo bendruomenės narius.

Kaip teigė R. Grinevičius, nors buvo sulaukta didelio puolimo, suklaidinant net bažnyčios atstovus, tačiau pateikus renginio organizatoriams pateikus tam tikras „Didžiojo šeimos maršo“ organizavimo detales, bažnyčia esą suprato buvusi suklaidinta. Spaudos konferencijoje pašnekovas pabrėžė, kad dieną prieš renginį pas jo koordinatorius regionuose esą važiavo policijos pareigūnai, prašydami pasirašyti įspėjimus.

R. Grinevičius pasakojo sulaukęs laiško ir iš asociacijos LATGA, kur esą teigta, kad už „Didžiajame šeimos marše“ skambėsiančius, šios asociacijos repertuarui priklausančius kūrinius reikia susimokėti. Pastarasis faktas esą gerokai nustebino renginio organizatorių, nes renginys – ne komercinio pobūdžio.

Protesto akcijos iniciatorius ir vadovas akcentavo, kad renginį vis dėlto palaiko didelės žmonių grupės regionuose, esą skatindami nesustoti – jei pradėta eiti link tikslo, reikia daryti veiksmų tęstinumą.

Įvardijo skaičius

Pasak renginio komunikacijos vadovo Viktoro Jašinsko, „Didžiajame šeimos gynimo marše“ dalyvavo 6700 automobilių iš regionų bei papildomai 550 automobilių iš Vilniaus, 480 motociklų, 54 autobusai iš visų savivaldybių bei daugybė nesiregistravusių automobilių ir motociklų, dviračių ir pėsčiųjų, plūdusių į Vingio parką. „Galima suskaičiuoti apie 600 tūkstančių dalyvių – vien Šeimų sąjūdžio kanale renginį stebėjo 230 tūkst. žmonių. Transliacija taip pat stebėta ir „Facebook“ bei „YouTube“. Žmonės dalyvavo maršo palydėtuvėse, grojo kaimo kapelose, stovėjo su vėliavomis pakelėse ir ant viadukų, virš Klaipėda-Vilnius automagistralės...“ – detalizavo jis.

V. Jašinskas pabrėžė, kad sulaukta 63,9 tūkst. eurų finansinių įplaukų, kurias paaukojo 1868 fiziniai ir juridiniai asmenys. Scenos nuoma Vingio parke atsiėjo 10 tūkst. eurų, žmones vežusių autobusų – 12,5 tūkst. eurų. Tinklalapio kūrimas, filmavimai, reklama, protesto transliacija kainavo 8,1 tūkst. eurų. Vėliavos ir vėliavėlės dalyviams – 5,5 tūkst. eurų, atributika 6,6 tūkst. eurų, laikraščiai, plakatai, lankstinukai – 3 tūkst. eurų, apsauga Vingio parke ir automobilių aikštelėse 4010 eurų, kitos išlaidos siekė apie 8 tūkst. eurų. Iš viso išleista 60,664 tūkst. eurai, tačiau esą dar ne visos sąskaitos yra apmokėtos. Kai kurie darbai buvo atlikti ir neatlygintinai, tai sudaro apie 15 tūkst. eurų.

Birželio 15 dieną organizuojamas įspėjamasis trijų dienų mitingas prie Seimo. Vienos dienos mitingas prie Vyriausybės ir prie LRT.

„Didysis šeimos gynimo maršas“ vyko gegužės 15 dieną, kai iš įvairių šalies kampelių į Vingio parką sostinėje susirinko apie 10 tūkst. žmonių, siekiančių išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Reaguojant į šį renginį, sostinėje panašiu metu buvo rengiamos ir kelios akcijos, nukreiptos prieš šį maršą.

Maršo iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir Artūras Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvaišai onutei

kvaišai onutei portretas
tavo rimti vyrai ne kartą stengėsi ivairiais būdais patekti į seima.Daugelis iš jų teisti arba teisiami.O didysis organizatorius orlauskas su savo šlykščiais anekdotais,tai uogelė ant torto

DL

DL portretas
- kas bus, kai es nustos moketi? - paskesim

Vilnius

Vilnius portretas
Laikykitės vyrai tauta su jumisPAGARBA JUMS
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių