„Klaipėdos konditerijos“ bendrovė iš senamiesčio perkelta į naujas patalpas Šilutės plente 79. Vakar vyko oficiali „Klaipėdos konditerijos“ gamybinio ir administracinio pastato atidarymo ceremonija.
Perkėlimas kainavo daugiau nei penkis milijonus litų ir truko keturis mėnesius nuo gamybos sustabdymo iki jos atnaujinimo. Gamyba buvo atnaujinta sausio 15 dieną. Atidarymas buvo nukeltas į šią dieną, nes norėta susitvarkyti aplinką.
Vienas iš „Klaipėdos konditerijos“ savininkų Alvydas Banys palinkėjo, kad ir persikėlus į naujas patalpas saldainiai būtų tokie pat skanūs kaip ir anksčiau. Bendrovė nuo seno garsi gaminamomis karamelėmis. Tai tradicinės mėtinės, rūgščiojo rangerškio skonio, citrinų ir apelsinų skiltelių pavidalo karamelės.
„Klaipėdos konditerijos“ direktorius Gintautas Lengvenis pasidžiaugė, kad pavyko persikelti į modernias patalpas, kurios bus žymiai patogesnės 82 konditerijos darbuotojams.
Bendrovė šiemet švęs šešiasdešimties metų jubiliejų. Tačiau žinoma, kad senamiestyje esančiose konditerijos patalpose ir XIX amžiuje buvo gaminami saldainiai ir actas.
Senamiestis buvo graži vieta, tačiau bendrovė neturėjo galimybių plėstis.
Ceremonijos metu padėkos raštais buvo pagerbti ilgamečiai bendrovės darbuotojai. Naująsias „Klaipėdos konditerijos“ patalpas pašventino kunigas.
Naujausi komentarai