Pereiti į pagrindinį turinį

SGD laivo modelis – Druskininkų vandens parke

2014-06-25 12:29
DMN inf.
Vilniaus dizaino ir technologijų kolegijos nuotr.

Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos modelis tęsia kelionę po Lietuvą – šįkart jis „atplukdytas“ į Druskininkus. Iki liepos 24 d. eksponatas džiugins Druskininkų vandens parko lankytojus.

Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“ laivui skirta „krantinė“ vandens parko  pirmojo aukšto hole. Visi, patenkantys į vandens parko komplekso pastatą, neliks nepastebėję laivo-saugyklos modelio – 150 kartų sumažinto tikrojo SGD terminalo laivo kopijos.

„Mūsų laivo modelis į Druskininkus atvyko prieš pat Jonines, kai nemažai lietuvių buvo suplanavę mėgautis ilguoju savaitgaliu. Vien pirmadienį parke poilsiavo daugiau nei 1,5 tūkst. lankytojų, tad džiugu, jog mūsų SGD laivą turėjo galimybę išvysti tiek daug žmonių. Beveik metus keliaudamas per Lietuvą modelis buvo eksponuojamas bibliotekose, muziejuose, prekybos centruose, tad tikime, jog didelė dalis tautiečių jau kur kas geriau įsivaizduoja, kaip atrodys tikrasis SGD laivas, rudenį atplauksiantis į Klaipėdos uostą ir užtikrinsiantis Lietuvai alternatyvų dujų tiekimą“, - sako Rokas Masiulis, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Druskininkų vandens parko atstovai pažymi, jog vasaros mėnesiai yra patys aktyviausi. Palyginti, pernai birželį parkas sulaukė daugiau nei 30 tūkst. lankytojų, liepą – arti 44 tūkst., o per visus metus jų būta apie 0,5 mln. Daugiau nei pusė lankytojų yra Lietuvos piliečiai, taip pat nemaža dalis atvyksta iš Rusijos, Baltarusijos bei Lenkijos.

„Laivo modelis sulaukia ypač didelio vaikų susidomėjimo, jie net „prilipę“ prie stiklo stengiasi įžiūrėti smulkiausias modelio detales. Aišku, kartu su vaikais ir jų tėveliai atkreipia dėmesį į eksponatą“, - pastebi Jūratė Vaitkevičiūtė, UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA" renginių organizatorė ir viešųjų ryšių specialistė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų