Ši žiema – tikra dovana slidinėtojams: tik yra viena bėda

  • Teksto dydis:

Trasose ir parkuose daugybė slidinėjimo entuziastų, kurie džiaugiasi beveik idealiomis šiam hobiui sąlygomis. Tik viena problema – žiema tokia gera, kad lygumų slidinėtojai išpirko beveik visas slides. Slidinėjimo entuziastus pakalbino LNK žurnalistai.

Slidinėtojų Vingio parke tikrai netrūksta. Vieni slidinėti pradėjo „jau senokai, gal prieš kokius 70 metų“, – juokėsi Vingio parke slidinėjantis vyras. Kiti – dar tik pradeda, bet teigia, kad labai patinka.

Vieniems tokios sąlygos slidinėjimui puikios: „Dabar idealios, retai būna taip pas mus“, – sakė vyriškis. Tačiau toks oras idealus toli gražu ne visiems: „Geras oras, man, sakyčiau nuo –8 °C iki –3 °C. Ne per karšta, ne per šalta. Tik kai sninga, šviežias sniegas nelabai slysta“, – savo tobulas slidinėjimui sąlygas aiškino kitas slidinėjimo entuziastas.

Apskritai ši žiema, pasak slidinėtojų, – tikra dovana. „Pernai vienąkart gal pavyko tik. Šiemet jau trečią kartą“, – kiek kartų šįmet pavyko pasimėgauti hobiu, skaičiavo kitas pakalbintas vyriškis.

Tad ir slidinėtojams puikiai žinomam, jau 50 metų organizuojamam „Snaigės“ žygiui savaitgalį oras buvo labai palankus. 

„Tiems, kas atvyks į mūsų „Snaigės“ žygį Senasalyje, Vilniaus rajone, iš tikrųjų belieka tik pasiimti slides ir gerą nuotaiką, o orą, geras emocijas ir daug sniego tikrai garantuojame“, – dar prieš renginį tikino Vilniaus keliautojų klubo atstovas Žydrūnas Zamauskas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Tačiau yra kita maža bėda – parduotuvių atstovai sako, kad žmonės baigia išpirkti lygumų slidinėjimui skirtas slides: „Apie 80–85 proc. slidžių tikrai išpirko, dabar tas pasirinkimas nėra toks gausus, negalime pasiūlyti klientams visos gamos pasirinkimų, tiek batų, tiek slidžių, lazdų ir viso kito reikiamo inventoriaus“, – teigė vienos parduotuvės vadovė Akvilė Ališauskaitė.

„Šiemet iš tikrųjų tiek šaltuko, tiek sniego yra, tai tikrai nestebina, kad parduotuvėse slidžių pritrūksta. Ir nuomos kompanijos mums sako, kad pas juos viskas išgraibstyta šiuo metu“, – patvirtino Ž. Zamauskas.

Tačiau kalbinti slidinėtojai su trūkumu nesusidūrė. „Gana lengvai. Visam savaitgaliui. Žiūrėjome internete, yra keletas nuomotojų, bet pavyko pas pirmą rasti, tai visai gerai, sakyčiau“, – pasakojo neseniai šį žiemos malonumą atradusi slidinėtoja.

Kiti slides pirko seniai ir ilgam: „Mano šios senos, labai įdomios slidės. Aš jas kažkada pirkau Panevėžyje turguje. Dar litai buvo. O šios slidės, dar antspaudukas yra, berods 1982 m. dalyvavo pasaulio taurėje Lahtyje“, – unikalią savo slidžių istoriją pasakojo užkietėjęs slidininkas.

Savaitgalis slidinėtojams buvo išties geras, tačiau šios savaitės viduryje jau prognozuojami lietūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių