Šalia pasilinksminimo vietų Šiauliuose – laidojimo namai: savivaldybė skėsčioja rankomis

  • Teksto dydis:

Naujų laidojimų namų Šiauliuose gyventojai nenori. Žaliūkių rajonas nusiteikęs prieš naujas statybas. Anot jų, laidojimo namams ne vieta šalia pasilinksminimo vietų, praneša LNK.

„Šalia stovi „Šiaulių arena“, Žaliūkių malūno dvaro sodyba, Dainų parkas – pastoviai vyksta renginiai, šventės ir t. t.“ – vardino šiaulietis Evaldas Kascėnas.

„Emocinė būsena, kai žmonės vaikšto po parką, o daugiausiai praeina pro šitą vietą. Tai yra etinis klausimas, ar netinkami šitie namai“, – kalbėjo šiaulietis Giedrius Mažonas.

Gyventojai piktinasi, kad naujų gedulo namų įvažiavimas suprojektuotas būtent į Žaliūkių gatvę, kuri ir taip apkrauta. Piko valandomis sankryžoje kasdien susidaro spūstys, neišvengiama ir eismo įvykių. Gatvėje nėra pėsčiųjų tako, tad iškils dar didesnės saugaus eismo problemos.

„Srautas šitoje gatvėje labai didelis tiek rytinėmis, tiek vakarinėmis valandomis. Ne visi vairuotojai laikosi saugaus greičio, mes auginame mažų vaikų“, – teigė E. Kascėnas.

Taip pat gatvėje daug pėsčiųjų, einančių į parką, o kur dar įvairūs renginiai ir į juos automobiliais atvykstantys žiūrovai.

„Pačią Žaliūkių gatvę, tarp Gardino ir Jablonskio gatvių, praktiškai pusę ploto užima automobiliai ir apsisukti, išvažiuoti šiuo atveju neįsivaizduoju, kaip įmanoma“, – sakė G. Mažonas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Laidojimo namų projektuotojai gyventojams žada, kad pastatas puikiai įsilies į aplinką ir niekuo neišsiskirs ar juolab netrukdys Žaliūkių rajonui. Maža to, tikina padėsią išspręsti automobilių parkavimo klausimą renginių metu.

„Tikrai taip nebus, nereikia daryti iliuzijų. Čia privatūs namai, nepastatys šlagbaumo (užkardos – red. past.) ir leis statytis žmonėms, kurie atvažiuoja į „Šiaulių areną“, – įsitikinęs G. Mažonas.

Savivaldybė į naujų laidojimo namų statybas nesikiša. Žemės plotas priklauso ne jiems, tad, jei pastatas atitinka visus statybų reikalavimus, jų rankos kažką keisti surištos. 49 proc. sklypo galima naudoti komerciniams pastatams statyti.

„Kas įsigijo sklypą, tas vykdo pagal savo vizijas ir išskaičiavimus“, – kalbėjo administracijos direktoriaus pavaduotojas Vincas Urbonavičius.

Savivaldybei iš Žaliūkių bendruomenės sulaukė peticijos dėl šių laidojimo namų statybų. Ją pasirašė daugiau nei šimtas susirūpinusių šiauliečių. Nors pakeitimų Šiaulių savivaldybės atstovai nežada, peticiją visų pirma nagrinės peticijų komisija. Greičiausiai statybų leidimas bus išduotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
aš niekaip nesuprantu kodėl valdžios vyrai parsiduoda verslinikam ir po to skėsčioja rankom lyg taip ir gerai viskas ,juk verslas tai kiaulė ir ji lenda galvodama kad vot tik čia jai bus gerai o kas aplink jei neleidžia matyt ausys nulėpusios ant akių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių