Šiaulių rajone buriasi jaunimo grupuotės: situacija nukelia 20 metų atgal?

  • Teksto dydis:

Tarp jaunimo Šiaulių rajone sklinda kalbos apie Kuršėnuose besikuriančias grupuotes. Vietinių paauglių tėvai yra sunerimę, sako, kad situacija nukelia 20 metų atgal, kai gyvavo Vilkų ir Centrinių gaujos, pasakojama LNK reportaže.

„Vasarą matydavau gausiai. Jie turėdavo savo vietas, kur būdavo, gerdavo, ir matydavosi, kad jie vaikščiodavo grupuotėmis“, – teigė jaunuolis.

„Savo laisvalaikį taip leidžia pogrindžiuose, savuose loftuose. Negaliu, ar galiu taip išsireikšti, bet, mano manymu, jie gali ir vartoti psichotropines medžiagas“, – kalbėjo Daugėlių seniūnaitijos seniūnaitė Rasa Salygienė.

Neva nauja gauja Kuršėnuose bando įvesti tvarką. Ne kartą sklido kalbos, kad jaunuoliai tarpusavyje žada kovoti.

„Iš savo draugų vaikų girdėjau, kad čia buvo planuotos muštynės, jog tos gaujos neva mušis“, – pasakojo Ringuvėnų seniūnaitijos seniūnaitė Inga Ramanauskienė.

„Ta grupuotė galimai gali užsiimti ir menkaverčiu reketu vieni prieš kitus“, – tęsė R. Salygienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Paauglius auginantys tėvai baiminasi, kad grupuotės palaipsniui gali sustiprėti, narių skaičius auga.

„Pirmą kartą apie jas išgirdau spalio pabaigoje. Tuo metu, jeigu tiksliai prisimenu, buvo apie 30 narių. Lapkričio pabaigoje, kai mokykloje buvo tėvų susirinkimas, kuriame šnekėjo policijos pareigūnai, jau buvo 40 narių“, – sakė Gedimino ir Centro seniūnaitijų seniūnaitis Darius Simonavičius.

Visi dažnai laiką leidžia senuose, apleistuose pastatuose. Grupuotėje daug vaikų, o vadinamasis grupės lyderis – gerokai vyresnis.

„Žinome, kad dauguma jų yra nepilnamečiai – paaugliai. Jauniausias, rodos, buvo dvylikos metų, pagrinde – penkiolikos–šešiolikos metų“, – teigė D. Simonavičius.

„Gal iki 27 metų pats pagrindinis bei daug jaunimo iki 20 metų“, – kalbėjo jaunuolis.

Nors dabar, žiemą, mieste ramu, bet tėvai galvoja apie savo vaikų ateitį, viliasi, kad grupuotė išsiskirstys.

„Kaip mamai man yra neramu, nes turiu nepilnamečius, mažamečius vaikus ir tikrai yra neramu. Vakare jau galvoji, išleisti juos ar neišleisti, ir kaip bus toliau“, – kalbėjo I. Ramanauskienė.

„Jie kol kas grupuojasi ir galbūt užsiiminėja rūkymu, bet niekada nežinai, kas gali iš to išplaukti“, – sakė D. Simonavičius.

Grupuotės žinomos vietiniams pareigūnams, tačiau policija komentuoti atsisako. Situaciją kontroliuoti pavesta ir Šiaulių rajono savivaldybės tarpinstitucinei grupei. Vietiniai tėvus ragina daugiau domėtis savo vaikų laisvalaikiu ir draugų kompanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.........

......... portretas
Šiauliuose realios policijos kaip ir nėra...

tai IŠANGĖS g a u j o s / ARMONAITĖS/,

tai IŠANGĖS g a u j o s / ARMONAITĖS/, portretas
2 - jų metų darbo vaisiai --tai gyvenimo tikrovė,kai IŠANGĖS gaujos iniciatyva, JAUNIMUI l e n g v i n a m o s NARKOTIKŲ įsigijimo ir vartojimo sąlygos.--Laukiu , jog teisėsaugos INSTITUCIJOS p a š a l i n s ARMONAITĖS gaują iš politinės arenos, kurių vieta -ŠIUKŠLYNE

o

o portretas
1 reikia tautai perimt valdzia i savo rankas ir atsijungt nuo primestos vakaru diktaturos bei cinisku genocidu kuri valdo setono tarnai sionsatanystai ===
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių