Pereiti į pagrindinį turinį

Siekiama karinių poligonų išplėtimą pripažinti valstybinės svarbos projektais

2014-09-10 11:16
BNS inf.
BFL/ KAM nuotr.

Vyriausybė Seimui teiks nutarimo projektą, kuriuo būtų siekiama pripažinti Lietuvos kariuomenės karinių poligonų išplėtimą valstybinės reikšmės projektais.

Tokiam Krašto apsaugos ministerijos (KAM) siūlymui trečiadienį posėdyje pritarė Vyriausybė.

KAM parengtame nutarimo projekte siūloma, kad valstybinės reikšmės projektais būtų pripažinti planai plėsti Švenčionių rajone, Pabradėje, esantį centrinį Lietuvos kariuomenės poligoną ir Jonavos rajone, Rukloje, esantį Gaižiūnų poligoną.

Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys posėdyje tvirtino, kad projektas siūlomas „siekiant paspartinti poligonų ir karinio mokymo teritorijų išplėtimo procedūras“.

KAM projekte numatyta, kad Pabradės ir Gaižiūnų poligonų ir karinio mokymo teritorijų ribos būtų išplečiamos prie jų prijungiant aplink esančių miškų urėdijų valdomus žemės plotus.

Seimui pritarus parengtam nutarimo projektui, būtų rengiami teritorijų planavimo dokumentai. Jais būtų nustatomos poligonų ir aplink juos esančių karinio mokymo teritorijų ribos. Projektą pradėjus įgyvendinti jį būtų planuojama baigti per dvejus metus.

Kaip teigia ministerija, dabartinis poligonų plotas riboja ir kovinio šaudymo galimybes, o įsigijus naujos ar modernizavus turimą ginkluotę, esamų poligonų teritorijos nebeužtektų, todėl kariai turėtų vykti į kitas valstybes.

KAM valstybinės žemės valdymo teisė į žemės sklypus Lietuvos kariuomenės kariniams poligonams buvo suteikta ir jų ribos patvirtintos 2000 metais Vyriausybės nutarimu. Taip pat Lietuvos kariuomenei suteikta teisė neterminuotai naudotis karinio mokymo teritorijomis, kurių žemės valdymo teisė suteikta miškų urėdijoms, ir patvirtintos jų ribos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų