Šilutėje čempionate ketinama išvirti 2000 litrų žuvienės

Jubiliejinį Lietuvos žuvienės virimo čempionatą rengiantys šilutiškiai, jame nesulaukę Klaipėdos komandos, ketina boikotuoti Jūros šventę ir nebevažiuoti į ją linksmintis.

"Mes, organizatoriai, tikrai svarstome galimybę Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui parašyti ir įteikti peticiją, kurioje pareikšime ultimatumą. Klaipėdiečiai tikrai moka virti žuvienę, tuo net neabejojame. Tačiau, matyt, yra tiek išmandrėję, kad dalyvauti Šilutėje vykstančiame Žuvienės virimo čempionate nesirengia. Todėl jei ir kitais metais Klaipėdos meras su savo komanda nedalyvaus čempionate, šilutiškiai nebevažiuos į Jūros šventę", – pusiau juokais, pusiau rimtai grasino vienas Lietuvos žuvienės virimo čempionato organizatorius Marijus Budraitis.

Grandiozinis renginys Šilutėje vyks jau šį šeštadienį. Penktą kartą organizuojamame čempionate šiemet dalyvaus rekordiškai daug komandų – jau užsiregistravo 44. Pavyzdžiui, pernai

Žuvienės virimo čempionate varžėsi 26 komandos, kurios išvirė apie 1,2 tūkst. litrų šios sriubos.

"Garantuojame, kad šiemet žuvienės bus išvirta daugiau nei 2 tūkst. litrų, todėl visi žiūrovai tikrai ja bus pavaišinti. Šventės idėja ir yra tokia, kad žuvienės pardavinėti negalima, ją privaloma dalyti dykai", – pabrėžė M.Budraitis.

Komandų kulinarinius sugebėjimus vertins kompetentinga komisija, kurioje bus ir įžymių žmonių, ir žuvienės virimo specialistų.

Kol specialistai virs žuvienę, žiūrovai galės klausytis koncertų, dalyvauti įvairiose atrakcijose. Susirinkusiesiems koncertuos grupė "Vairas", Inga Valinskienė ir Šilutės ansamblis "Karčema".

Žuvienės virimo čempionate bus pagerbti ir iš pamario krašto kilę sportininkai, kurie įvairiose olimpiadose yra iškovoję medalių.

Šilutės uoste jau įrengtas Olimpiečių skveras. Jame šeštadienį bus atidengta disko metiko Romo Ubarto pėda. Sportininkas olimpiadose yra iškovojęs aukso ir sidabro medalių. Pats

R.Ubartas ceremonijoje nedalyvaus, nes yra išvykęs.

"Yra gerokai daugiau sportininkų, kurie kilę iš pamario, olimpiadose iškovojusių medalių. Todėl esame nusprendę, kad kasmet spausime po pėdą. Tačiau taip įamžinti bus tik tie sportininkai, kurie jau baigė profesionalią karjerą", – tvirtino M.Budraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių