Pereiti į pagrindinį turinį

Sinoptikė: sulauksime pavojingų vėjų

2013-10-28 07:32
Shutterstock nuotr.

Nuo ankstaus pirmadienio ryto per šiaurinius ir rytinius rajonus yra nusidriekusi lietaus juosta, kuri iš Lietuvos turėtų pasitraukti iki vidurdienio. Tačiau antroje dienos pusėje iš vakarų priartės dar viena lietaus zona, todėl šiandien palynos daugelyje rajonų, teigia sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

„Tuo metu, kai nelis, pro debesis turėtų pasirodyti saulė. Ji orą įšildys iki 11–15 laipsnių šilumos. Be to, pietų ir pietvakarių vėjas šiandien ir toliau stiprės. Iki vakaro vėjo gūsiai vakariniuose rajonuose jau sieks 15–20 m/s“, – sako sinoptikė.

Per ateinančią naktį palis daugelyje rajonų, tačiau antradienį lietaus debesys trauksis į šiaurę, taigi, tik kai kur šiauriniuose rajonuose pasirodys lietus.

M. Kirkliauskaitė perspėja artimiausiu metu saugotis pavojingų vėjų.

„Ateinanti para bus pavojinga. Itin vėjuotą ateinančią naktį pietvakarių vėjo gūsiai daugelyje rajonų sieks 16–21 m/s. O šiaurės vakariniuose rajonuose vėjas gali sustiprėti ir iki 23–25 m/s. Šie vėjai atneš ir šaltesnį orą“, – apie pokyčius praneša sinoptikė.

Šiam ciklonui traukiantis, įsiverš šaltesnio oro masė. Ateinančią parą temperatūra tiek naktį, tiek dieną keisis nedaug: naktį numatoma 11–13 laipsnių šiluma, o rytoj dieną – 11–15 laipsnių.

Anot sinoptikės, naktį iš antradienio į trečiadienį temperatūra jau bus apie 5–9 laipsnius, o dieną tešils iki 6–11 laipsnių.

Ketvirtadienio naktis bus dar vėsesnė – 3–8 laipsniai. Prie jūros gali įšilti iki 10 laipsnių šilumos. Na, o dieną jau beliks 5–10 laipsnių“, – teigia M. Kirkliauskaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų