Širvintos įžiebė žaliaskarę: miestas nušvito šiaurės pašvaistės spalvomis

  • Teksto dydis:

Juk šv. Kalėdų laukimas – tas metas, kuriam tokia svarbi stebuklo nuojauta, kai gali pamatyti tai, ko realybėje nepamatytum! Po stebuklingos šiaurės pašvaistės nakties ant Širvintų vandens terasos sužibs ir deimantas su eglute viduje.

„Mažytė, tikra, gyva eglutė – tai krykščiantys ir išdykaujantys vaikai. Maži, bet labai svarbūs, nes yra mūsų visų ateitis. Širvintų ateitis. Todėl ir tą mažulytę eglutę pasibaigus šventėms, atsargiai išimsime iš deimanto ir kartu pasodinsime. Tam, kad ji augtų ir džiugintų. Tam, kad praėjus 10, 20 ir 30 metų visi kartu ją galėtume puošti. Kaip ir vaikai, kurie užaugs ir savo darbais puoš Širvintų kraštą“, – taip šiemetinę šventės pagrindinę mintį kartu su Kalėdų seneliu pristatė Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė.

Pirmosios kalendorinės žiemos dienos vakarą ne tik eglė, bet ir visas miestas suspindo tikromis šiaurės pašvaistės spalvomis. Juk Kalėdų laukimas – tas metas, kuriam tokia svarbi stebuklo nuojauta, kai gali pamatyti tai, ko realybėje nepamatytum.

Šiaurės pašvaistės spalvų atspindžiais Širvintos žibės visą šventinį laikotarpį, kiekvieną širvintiškį ar miesto svečią nukelsiantį į tikrą vaikystės pasakose aprašytą žiemą su įspūdingo dydžio baltaisiais lokiais bei pingvinais.

Eglės įžiebimo šventės nuotaiką kūrė vedančioji Laura Remeikienė, kartu su grupe dovanojusi ir muzikinį koncertą. Renginio metu duotas startas akcijai „Kalėdų staigmenos belaukiant“ – jaunimo savanorių buvo išdalinti lipdukai, kuriuos priklijavus prie langų ar durų galima svečiuose sulaukti tikrų svečių iš šiaurės.

Atidarytas Kalėdų paštas, kuris šiemet veiks prie „Briedžių take“ stovinčio pasakų namelio. Kaip ir kasmet – kiekvienas laiško siuntėjas, užrašęs savo vardą bei adresą, sulauks atsakymo iš paties Kalėdų senelio. Taip pat visą šventinį laikotarpį apvažiuoti pasipuošusį miestą bus galima Kalėdomobiliu. Šventę nuspalvino ir griausmingi, spalvingi fejerverkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VOVERE

VOVERE portretas
Kaip visada Sirvintos jega ! Grazu ,sventiska ,spalvinga -LIUKS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių