Pereiti į pagrindinį turinį

Siūlo mecenavimu laikyti didesnę kaip 50 tūkst. eurų paramą

2016-04-05 12:59
BNS inf.
Andriaus Ufarto / Fotobanko nuotr.

Kultūros ministerija parengė Mecenatystės įstatymą, kuriuo siūloma mecenavimu laikyti ne mažesnės nei 50 tūkst. eurų paramos grynaisiais ar kitu turtu teikimą.

Šiuo metu paramą apibrėžia tik Labdaros ir paramos įstatymas, kuris leidžia registruotiems paramos teikėjams skirti ne daugiau kaip 40 proc. nuo turimų pajamų paramą turtu ar paslaugomis, arba ne didesnę nei 9,5 tūkst. eurų paramą grynaisiais.

Ministerija tikisi, kad naujasis įstatymas, leidžiantis pasinaudoti mokestinėmis lengvatomis, paskatintų valstybei reikšmingo paveldo atkūrimą, kultūros objektus, kūrybines inovacijas, valstybei svarbias švietimo ir sporto programas. Mecenatystės įstatymas apibrėžtų tik paramą valstybės raidai svarbių visuomeninės paskirties objektų statybai ar renovacijai, valstybinės reikšmės kultūros programų įgyvendinimui. Ministerija tikina, kad tokie apribojimai sumažintų galimybę piktnaudžiauti siūlomomis lengvatomis.

Kaip BNS sakė ministerijos atstovai, įstatymas leistų skirti iki 100 proc. priskaičiuotų mokesčių šiems objektams ar programoms.

„Šis įstatymas ir jį lydinčių įstatymų pakeitimai suteiks valstybei galimybę vykdyti projektus, kuriems nuolat trūksta lėšų. Verslo dalyvavimas įgyvendinant valstybės strategines programas bus abipusiai naudingas, skatins viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimą“, – pranešime spaudai teigė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Kartu su šiuo įstatymu parengti Pelno mokesčio ir Gyventojų pajamų įstatymų pakeitimo projektai. Įstatymų paketu apibrėžiamos mecenato ir paramos gavėjų pareigos, kontrolė, nustatoma, kada skiriamos ir gaunamos lėšos nėra apmokestinamos.

Projektui dar turi pritarti Vyriausybė ir Seimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų