Pereiti į pagrindinį turinį

Siūloma, kad LRTK toliau vadovautų E.Vaitekūnas

2015-03-25 07:58
BNS inf.
Edmundas Vaitekūnas
Edmundas Vaitekūnas / Andriaus Ufarto / Fotobanko nuotr.

Du Seimo komitetai siūlo, kad Lietuvos radijos ir televizijos komisijai (LRTK) toliau vadovautų Edmundas Vaitekūnas, o jo pavaduotojo pareigas eitų Jonas Korenka.

Švietimo, mokslo ir kultūros bei Informacinės visuomenės plėtros komitetai teikia Seimui nutarimo projektą, kuriuo dabartiniai kadenciją baigiantys LRTK vadovai būtų patvirtinti naujai ketverių metų kadencijai. Už tokį nutarimo projektą uždarame posėdyje trečiadienį balsavo 11 narių iš abiejų komitetų, keturi susilaikė.

E.Vaitekūnas ir J.Korenka vadovauti komisijai buvo paskirti prieš dvejus metus, balandį baigiasi jų kadencija. Jei Seimas patvirtins naują skyrimą, pareigas jie jau eis ilgiau. Seimas pernai priėmė pataisas, kuriuo dvigubai pailgino LRTK vadovų kadenciją.

Pagal galiojančią tvarką, šios komisijos pirmininką ir jo pavaduotoją bendru Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto teikimu iš komisijos narių ketverių metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas.

Buvęs Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros vadovas E.Vaitekūnas prieš dvejus metus komisijos vadovu buvo paskirtas Darbo partijos frakcijos siūlymu, eksparlamentaras J.Korenka - Socialdemokratų partijos frakcijos siūlymu.

LRTK turi teisę laikinai sustabdyti įstatymams prieštaraujančių televizijų, radijo stočių transliavimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų