STT siūlo įpareigoti medikus deklaruoti turtą

  • Teksto dydis:

Siūloma įpareigoti medikus ir sveikatos priežiūros specialistus deklaruoti turtą, o jų deklaracijas viešinti.

Projektą siūlant Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nurodo, kad priėmus šias pataisas sveikatos sistema būtų skaidresnė ir taip būtų mažinama korupcijos pasireiškimo tikimybė. Pagal pataisas, deklaruoti turtą turėtų ir gydytojų šeimos nariai.

Sveikatos priežiūros specialistais laikytini tie sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, kurie turi teisę teikti sveikatos priežiūros paslaugas.

"Manytina, kad turtą turėtų deklaruoti visi sveikatos priežiūros specialistai, neatsižvelgiant į tai, ar jie dirba valstybės ar savivaldybių biudžetinėse, viešosiose įstaigose, valstybės ar savivaldybių įmonėse ir įmonėse, kuriose yra akcijų, priklausančių valstybei ar savivaldybei, ar jie dirba privačiose įmonėse, nes jie visi turi įgaliojimus priimti sprendimus, susijusius su viešųjų asignavimų naudojimu, pavyzdžiui, tiek išrašydami kompensuojamus vaistus, tiek išduodami nedarbingumo pažymėjimus, tikrindami pacientų sveikatą ir išduodami įvairias sveikatos būklės pažymas", - teigia STT.

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų 2014 metų liepos 1 dieną, o medikai ir jų šeimos nariai turtą pirmą kartą privalėtų deklaruoti 2015 metais.

Turtą turėtų deklaruoti ir kandidatai į šias pareigas - jie deklaruoti turtą už vienerius ankstesnius kalendorinius metus privalėtų pateikti per septynias dienas nuo prašymo kandidatuoti pateikimo.


Šiame straipsnyje: STTmedikaiturto deklaracijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

mbt sport shoes a

mbt sport shoes a portretas
mbt swiss STT siūlo įpareigoti medikus deklaruoti turtą | KaunoDiena.lt

siūlau

siūlau portretas
būtinai deklaruoti turtą ir šventai karvei žurnalistams. Nes jie gi negali būti papirkinėjami ar dirbti svetimai valstybei (kas gali paneigti, kad taip nebūna?), todėl jų praturtėjimu turi susirūpinti ir STT.

Zubas

Zubas portretas
Odontologus pirmoje eilėje nuskalpuoti, nes jie nemoka mokesčių.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių