Siūloma sukurti nepriklausomą pasitikėjimo liniją medikams

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko pavaduotojas Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į Vyriausybę dėl koronaviruso sukeltos nevaldomos situacijos šalies gydymo įstaigose ir siūlo sukurti nepriklausomą pasitikėjimo liniją medikams.

Parlamentarai kreipimesi pažymi, kad nuolat didėjantys koronavirusine infekcija apsikrėtusių medicinos darbuotojų skaičiai – vien šiomis dienomis Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ligoninėse patvirtinti nauji gydytojų užsikrėtimo COVID-19 atvejai – bei kai kurių gydymo įstaigų vadovų dėl krizės atsiradęs personalo bauginimas, bandant nutildyti apie problemas kalbančius kolegas, yra netoleruotinas. Anot parlamentarų, lygiai taip pat netoleruotina, kad išsigandęs personalas yra priverstas pagalbos kreiptis į žiniasklaidą arba Seimo narius.

„Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, kai gydymo įstaigose dirbančiam medicinos ar kitam jiems talkinančiam personalui neužtikrinamos būtinos ir tinkamos asmens apsaugos priemonės, ligoninėse nesilaikoma infekcijų kontrolės bei higienos standartų ir dažnai vyrauja slėpimo bei persekiojimo už šių pavojingų faktų atskleidimą kultūra, o Lietuvos medikams dėl to kyla reikšminga grėsmė apsikrėsti itin sveikatai ir net gyvybei pavojinga koronavirusine infekcija, raginame Vyriausybę nedelsiant imtis skubių priemonių – viena jų galėtų tapti mūsų siūloma pasitikėjimo linija“, – pažymėjo opozicijos lyderis G. Landsbergis.

Kreipdamiesi į premjerą Saulių Skvernelį, parlamentarai siūlo sukurti specialią nuo gydymo įstaigų steigėjų nepriklausomą pasitikėjimo liniją, kuria tiek gydymo įstaigų personalas, tiek pacientai ar jų artimieji, nesibaiminant persekiojimo, galėtų pranešti apie minimus pažeidimus. Taip pat siūloma nustatyti, kad į šiuos pranešimus privaloma nedelsiant reaguoti, o apie nepriklausomais tyrimais nustatytus pažeidimus būtina informuoti ne tik įstaigos steigėjus, bet ir visuomenę.

„Ypatingą nerimą šiandien kelia dideli susirgusių medikų skaičiai: iš 900 Lietuvoje susirgusių koronavirusine infekcija – 135 medikai, o dar 1000 jų saviizoliacijoje. Šios pavojingos pandemijos metu privalome užtikrinti ne tik būtinus personalo ir pacientų apsaugos standartus, bet ir panaikinti kai kuriose gydymo įstaigose vyraujančią iš sovietmečio paveldėtą pažeidimų slėpimo, vadovų vienas kito dangstymo ir baimės kultūrą“, – teigė NSGK pirmininko pavaduotojas L. Kasčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaje

Vaje  portretas
.... koks nuostabiai " konservatoriskas", tulpemis ir kregzdutemis apkaisytas ,, pasiulymas". Dar pasikvieskite visai negerbiama purvasklaidos geniju Andriu Tapkina papiarinti :) Gal man pasiulyti isteigti pasitikejimo linija pedagogams: gales pasakoti nuotolinio vaiku auklejimo ase p. Austeja Landsbergiene kaip atleidineti pedagogus likus dienai iki bandomojo laikotarpio pabaigos:)

Pritariu

Pritariu portretas
Niekada nieko gero nepasiūlydavo nei Landsbergis, nei jo parankinis Kasčiūnas, bet šis jų pasiūlymas tikrai vertas dėmesio. Turime nuotekų kanalizaciją, išties kodėl dabar nesukūrus ir telefoninę nuotekų kanalizaciją. Tikrai geras sumanymas - kiekvienas nepatenkintas, nubaustas už kyšius, korupciją, nesugebėjimą tvarkytis savo darbo vietoje, užimtose pareigose galės šia telefono liniją išlieti savo pagiežą, atkeršyti jo veiklą įvertinusiems. Tam jokių faktų nereikia, pilk visokį purvą, menkink vyriausybės, SM atliekamą darbą ir tavo veiklą puikiai įvertins ir Landsbergis, ir Kasčiūnas, ir visa jų kompanija. Ir būtinai šiai "pasitikėjimo linijai" vadovauti reikia skirti Pundzių, jo pavaduotoja - Živilę Gudlevičienę ar dar ką nors iš opozicijos penktosios kolonos. Daugiau, broliukai, tokių šedevrų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių