Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalingoji mokytoja kelia aistras: R. Šimašiaus patarėją televizijos laidoje pavadino bomžu

2021-09-03 06:59
DMN inf.

Trečiadienį LRT eteryje transliuotoje laidoje „Lietuva kalba“ skandalingoji mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė nuomonę rėžė atvirai – pasisakė, ką galvoja apie ribojimus, galimybių pasą, o Vilniaus mero patarėją Karolį Žukauską pavadino bomžu.

Astra Genovaitė Astrauskaitė
Astra Genovaitė Astrauskaitė / Butauto Barausko nuotr.

Rugpjūčio viduryje portale rašyta apie A. G. Astrauskaitės nesėkmingą bandymą apsilankyti kavinėje, kuri klientus aptarnauja tik su galimybių pasu. Tąkart mokytojos pokalbį su padavėja stebėjęs mero patarėjas K. Žukauskas istoriją aprašė feisbuke.

Būtent apie šį incidentą protesto, pasibaigusio riaušėmis, organizatorė A. G. Astrauskaitė ir pasisakė Rasos Tapinienės vedamoje laidoje „Lietuva kalba“.

Pripuolė, pradėjo šaukti. Mes galvojome, kad koks bomžas.

„Aš sveikas žmogus. Man, Rasa, buvo pasiūlyta po Vilniaus mero Šimašiaus patarėjo Roberto Žukausko straipsnio, kai jis mane su advokatu gerbiamu Kęstučiu Skrebiu užsipuolė kažkokioj stoties... Aš net nežinau ten, kaip Skrebys pavadino, knaipėj, reikalaudamas galimybių paso. Padavėja klausia: „Turit galimybių pasą?“. Sakau: „Mes visi žmonės turim galimybes“. Pripuolė, pradėjo šaukti. Mes galvojome, kad koks bomžas. Pasirodo, jis – patarėjas, parašė postą, geltonoji spauda – delfis, 15min.lt, visi kiti. Apšmeižė ir kokie komentarai“, – kalbėjo skandalingoji mokytoja.

Po šios laidos apie A. G. Astrauskaitės išsireiškimą pasisakė ir pats mero patarėjas K. Žukauskas. Įraše jis nevengė ironijos ir prisistatė taip, kaip jį įvardijo pati mokytoja. „Sveiki, būsiu bomžas Robertas. P. S. Labai džiaugiuosi LRT sprendimu užsiimti bedarbių mokytojų reintegracija į visuomenę. Nors ir nepadės tai, bet, va, mums visiems džiaugsmo akims paduoda“, – socialiniame tinkle rašė K. Žukauskas ir greta pasidalijo laidos įrašo ištrauka.

Primename, kad A. G. Astrauskaitės istorija, kuri sukėlė tikrą diskusijų audrą, K. Žukauskas feisbuke pasidalijo rugpjūčio viduryje.

Feisbuko nuotr.

„Ką tik buvusi mokytoja (vis dar rašanti su lietuvių kalbos klaidomis), performansų Lukiškių aikštėje autorė ir garsioji riaušininkė Astra Genovaitė Astrauskaitė liko be pietų „MOSS“ restorane. Astra buvo kartu su advokatu (bent taip pati sakė), matyt, ruošiasi gynybai dėl riaušių organizavimo. Pokalbis su padavėja buvo trumpas:

Padavėja: „Mes aptarnaujame tik su galimybių pasu, prašau parodykit“.

Astra: „Oi, mergaite, turim turim, viskas gerai“.

O Astrai liks gamintis namuose, tikiuosi, kiti restoranai irgi tokie principingi bus.

Padavėja: „Prašau, parodykite man“.

Astra: „Tuoj tuoj, sulakstysim to paso“.

Padavėja: „Man dabar reikia pamatyti, kitaip negalėsiu aptarnauti“.

Astra: „Kas čia per nesąmonė? Pagal kokį teisės aktą čia reikalaujate? Prašau parodyti jį. Čia su manim kartu advokatas, parodykite jam dokumentą, pagal kurį reikalaujate galimybių paso!“ – dviejų moterų dialogą aprašė mero patarėjas.

Tačiau čia K. Žukauskas netikėtai tapo ne tik situacijos stebėtoju, bet ir dalyviu. „Padavėja dar kažką bandė gražiuoju aiškinti, nesusilaikiau, įsikišau ir aš, prašydamas laikytis taisyklių, bet tada Astra su advokatu pasidavė, ir prieš trenkdama durimis dar leptelėjo: „Nu ir būkit su savo tomis galimybėmis“. Nu ir būsim. Stiprybės padavėjams šiuo nelengvu periodu. Ir kartu pajutau šalutinę galimybių paso naudą – restoranuose sumažės nemalonių kaimynų. O Astrai liks gamintis namuose, tikiuosi, kiti restoranai irgi tokie principingi bus“, – įrašą socialiniame tinkle baigė mero patarėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų