Skandalingoji mokytoja ragino organizuoti karinį perversmą ir versti valdžią: įsikišo prokuratūra

  • Teksto dydis:

Dėl Astros Genovaitės Astrauskaitės per mitingą šeštadienį išsakytų raginimų pažeisti valstybės suverenitetą pradėtas ikiteisminis tyrimas, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Anot pranešimo, protesto mitingo organizatorė prie Vyriausybės pastato, įtariama, viešai ragino organizuoti karinį perversmą ir smurtu nuversti teisėtai išrinktą valdžią.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas viešai ragino smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą – pakeisti jos konstitucinę santvarką, nuversti teisėtą valdžią, kėsintis į jos nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiems tikslams kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus šiame skyriuje numatytus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus policijos pareigūnai, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Buvusi kandidatė į Seimą, pedagogė A. G. Astrauskaitė šeštadienį protesto mitingą prieš pandemijos valdymą surengė Vilniuje, Katedros aikštėje, jame dalyvavo apie pusantro šimto žmonių.

Iš Katedros aikštės akcijos dalyviai Gedimino prospektu nužygiavo iki Seimo ir grįžo iki Vyriausybės, kur sakė kalbas, kritikavo valdžią.

A. G. Astrauskaitės rugpjūčio 10 dieną organizuotas mitingas prie Seimo virto riaušėmis. Dabar dėl jų atliekamas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai dėl riaušių pateikti daugiau nei pusšimčiui žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teis.

Teis. portretas
Tvarkos nėra Lietuvoje, seime daro kas ką nori,niekas negina Lietuvos piliečio ir nepaiso žmonių lūkesčių.Blogai,labai blogai.

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Va iki ko nuriedėjome atleidę demokratijos diržus. Tai jau panašu į 1917 metų Petrogrado įvykius, tik, kol kas, be ginklų. Na tik nevarykit Dievo į medį - pasigailėsit. Velniai žino, kokia palaida bala virto Lietuva. Laikas imtis pančių: kai ką supančioti, kai kam ir kailį išperti.

Anonimas

Anonimas portretas
Ši mokytoja ne Valinskas jai negalima taip negražiai šnekėti..
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių