Smarkiai padidintos baudos už darbo apskaitos pažeidimus

Seimas beveik dukart padidino baudas darbdaviams už darbo laiko apskaitos pažeidimus.

Seimo ketvirtadienį priimtos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos numato, kad baudos už darbo laiko apskaitos pažeidimus darbdaviams siektų nuo 500 iki 5 tūkst. litų, kai iki šiol didžiausia galima bauda siekė 3 tūkst. litų. Amenims, jau baustiems už tokius pažeidimus, baudų didinti nesiūloma - jos lieka 5-10 tūkst. litų.

Už kliudymą pareigūnams atlikti jiems pavestas pareigas arba jų reikalavimų nevykdymas užtrauks baudas ne tik darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims, bet ir visiems kitiems asmenims.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, 2012 metais pastebėta tendencija, kad kai kurios įmonės vietoje nelegalaus darbo pradėjo piktnaudžiauti viršvalandiniais darbais, darbų organizavimais poilsio dienomis už tai neapmokant.

Ministrės duomenimis, darbo ir poilsio laiko pažeidimai praėjusiais metais sudarė daugiau kaip pusę visų pažeidimų, kai tuo tarpu 2011-aisias tokio pobūdžio pažeidimai sudarė 39,8 proc. visų pažeidimų.


Šiame straipsnyje: baudospažeidimaidarbo apskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ema

Ema portretas
komisijų kūrimo ir baudų vyriausybė.Už sugautą žuvį. nušautą zuikį, KET pažeidimus, kompensacijų už šildymą atėmimas, darbo pažeidimus - baudų didinimas nerealiai, nes jos ir taip buvo didelės.Ne vyriausybė, o kažkos nesusipratimas. Eikit geriau atostogauti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių