Pereiti į pagrindinį turinį

S.Mikelio legendą įamžino prisiminimai

2008-03-31 09:00

S.Mikelio legendą įamžino prisiminimai

Charizmatiška asmenybė, žmonių meras, šimtmečio žmogus, pralenkęs savąjį laiką – tokiais žodžiais buvo apibūdintas Stasys Mikelis, apie kurį Nidoje pristatyta knyga.

Neringos meru keturias iš eilės kadencijas išrinkto, vėliau į Seimą patekusio S.Mikelio gyvybę prieš porą metų pasiglemžė liga.

„Legendinis meras“. Taip vadinasi Nidos bendruomenės namuose šeštadienį pristatyta prisiminimų knyga apie ilgametį Neringos vadovą.

Pasak dabartinio Neringos mero Viganto Giedraičio, S.Mikelis skubėjo gyventi, jis degė darbu ir gyvenimo pabaigoje ypač skaudžiai sielojosi dėl nelegalių statybų skandalo. V.Giedraitis tvirtino, jog savivaldybės ir rėmėjų lėšomis išleista reprezentacinė knyga – tai pirmasis S.Mikelio įamžinimas, po kurio seks ir kiti.

Gausiai iliustruotą knygą sudaro S.Mikelį pažinojusių žmonių prisiminimai, kurie atskleidžia retą miesto vadovo sugebėjimą – šiltai bendrauti su kiekvienu žmogumi.

Buvęs susisiekimo ministras Algis Žvaliauskas laikomas S.Mikelio bendraminčiu, kurį dažnai apstulbindavo drąsios Neringos mero idėjos. Abu politikai brandino mintį nutiesti tiltą į Kuršių neriją, statė Nidos oro uostą.

Lietuvos konsulato Kaliningrade kultūros atašė Arvydas Juozaitis pripažino, jog laimė, kad viena iš S.Mikelio svajonių – pastatyti tiltą per Kuršių marias – taip ir liko neįgyvendinta, nes antraip Neringa būtų netekusi savo savitumo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų