Pereiti į pagrindinį turinį

"Snoro" savininką medžiojo čečėnai

2009-04-11 09:00
"Snoro" savininką medžiojo čečėnai
"Snoro" savininką medžiojo čečėnai / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr. Versija: R.Baranausko vadovaujamo "Snoro" savininką A.Antonovą (kairėje) bandė nužudyti čečėnai.

Rusijos pareigūnai nustatė, kas kėsinosi nužudyti Lietuvos "Snoro" banką valdančios Rusijos finansų grupės "Konvers Group" vadovą Aleksandrą Antonovą – "Snoro" savininko Vladimiro Antonovo tėvą.

Pasikėsinimas į A.Antonovą buvo įvykdytas Maskvoje 2009 m. kovo 11 d. Bankininkas ir jo asmens sargybinis rytą buvo apšaudyti gatvėje, netoli namo, kuriame A.Antonovas gyveno. Bankininką, kaip ir kas rytą, pasitiko asmens sargybiniai ir šarvuotas "Mercedes-Benz" markės automobilis. Tuomet į juos pasipylė šūviai. Iš viso per susišaudymą į bankininką ir jo asmens sargybinį paleista net 18 devynių milimetrų kalibro kulkų. Užpuolikai, liudininkų teigimu, iš įvykio vietos spruko senučiu automobiliu "Žiguli". Į bankininką pataikė net penkios kulkos, tačiau per stebuklą nė viena jų nekliudė gyvybiškai svarbių organų. Išgyveno ir jo sargybinis, kuriam buvo peršauta koja.

A.Antonovo sūnus V.Antonovas iškart po nusikaltimo pareiškė numanąs, kas tai galėjo padaryti. Už informaciją apie A.Antonovo užpuolikus buvo pasiūlyta 5 mln. rublių premija. Rusijos pareigūnai tuomet teigė, kad pagrindinė užpuolimo versija susijusi su bankininko verslo reikalais. "Snoro" banko vadovas Raimondas Baranauskas tuomet pareiškė, kad šis nusikaltimas neturi nieko bendra su banko veikla.

Rusijos žiniasklaida spėliojo, kad kulkos į A.Antonovą skriejo ne dėl "Konvers Group" veiklos. Esą kur kas labiau tikėtina, kad su juo santykius aiškinosi grupuotės, susijusios su Kaliningrado srityje tėvo ir sūnaus Antonovų vykdoma veikla. Teigiama, kad Antonovams kilo sunkumų plėtojant verslą Kaliningrado uoste, kur daug interesų turi ir čečėnų nusikalstamos grupuotės.

Rusijos naujienų portalas lenta.ru pranešė, kad į A.Antonovą šovė čečėnų kilmės Timuras Isajevas. Jis ketvirtadienį pakliuvo į teisėsaugos rankas. Pareigūnai įtaria, kad samdomą žudiką į nusikaltimo vietą atvežė kitas čečėnas Aslambekas Dadajevas, jis taip pat sulaikytas ketvirtadienį.

Beje, A.Dadajevas įtariamas ir kitu garsiu nusikaltimu. Praėjusiais metais Maskvoje nušauto čečėno politiko Ruslano Jamadajevo brolis Isa Jamadajevas prokurorams pareiškė, kad R.Jamadajevą nušovė būtent A.Dadajevas.

I.Jamadajevas laikraščiui "Vedomosti" teigė, kad balandžio 9 d. sulaikyti T.Isajevas ir A.Dadajevas yra artimi Rusijos Valstybės Dūmos deputatui Adamui Delimchanovui. Pastarąjį Jungtinių Arabų Emyratų teisėsauga įtaria užsakius buvusio "Rytų" bataliono vado Sulimo Jamadajevo žmogžudystę. Jis buvo nušautas 2009 m. kovo 28 d. S.Jamadajevas konfliktavo su Čečėnijos prezidentu Ramzanu Kadyrovu. A.Delimchanovas ir R.Kadyrovas atmeta įtarimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų