Socialdemokratai apie apsaugines kaukes: siūloma nešioti tai, ko nėra

Socialdemokratams kelia nerimą Valstybės ekstremalių situacijų centro teikiama informacija, kad medikų apsauga – sveikatos apsaugos įstaigų problema.

„Šiuo atveju toks centras ir reikalingas, kad koordinuotų visus būtinus ir saugumą garantuojančius veiksmus bei priemones. Pareiškimai, kad būtina nešioti apsaugines kaukes, dabartinėje situacijoje prilygsta pasakymams nešioti tai, ko nėra“, – sako Seimo socialdemokratai.

Pasak jų, medikai, kurie neaprūpinti apsaugos priemonėmis, ne tik patys taps potencialiais viruso taikiniais, negalės gydyti žmonių, bet galimai taps ir užkrato skleidėjais. 

„Atsakomybė, aprūpinimas apsaugos priemonėmis ir pandemijos suvaldymas neturi būti paliktas vien medikams, Valstybės ekstremalių situacijų centras turi imtis šių funkcijų, koordinuoti visų šalyje veikiančių sveikatos įstaigų darbą ir atsižvelgti į medikų bendruomenės teikiamą informaciją bei rekomendacijas“, – sako Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė.

Seimo socialdemokratai pareiškė, kad palaiko Lietuvos medikų sąjūdžio kreipimąsi bei kitas medikų bendruomenės iniciatyvas, šalies vadovus primygtinai prašo atsižvelgti į medikų teikiamas konsultacijas ir rekomendacijas, kaip suvaldyti koronaviruso plitimą, į prašymus, kad būtina aprūpinti medikus apsaugos priemonėmis bei testuoti dėl galimo užkrato. Socialdemokratai taip pat prašo įvertinti Lietuvos medikų sąjūdžio kreipimąsi dėl krizės valdymo centro struktūros sutvarkymo.

„Niekas kitas dabar kaip medikai mato tikrąją situaciją ir susiduria su koronaviruso plitimo iššūkiais. Jie informuoja, kad vis daugiau medikų patenka į saviizoliacijos režimą dėl kontaktų su užkrėstaisiais, ir praneša, kad tokiu būdu iš dalies paralyžiuojamas sveikatos įstaigų darbas. Daugėjant infekuotųjų skaičiui, ši situacija darysis dar sudėtingesnė, jeigu išvesime iš rikiuotės sveikatos apsaugos įstaigas, kurios turi teikti pagalbą žmonėms besiplečiančios pandemijos akivaizdoje”, – sako Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė R. Budbergytė.

Kaip ELTA jau skelbė, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad jo vadovaujamoje ministerijoje formuojamos grupės, kurios vertins, kaip gydymo įstaigos yra pasiruošusios situacijoms, kai dėl koronaviruso iš darbo laikinai iškrinta medikai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

morka

morka portretas
kam reikalingos diskusiojos apie korona jei jos nera ATSIBUSKITE DEBILAI

Daugiau darbų

Daugiau darbų portretas
Seimo budbergytės dabar laisvos, posėdžiai nevyksta, laiko turite, todėl įjunkite visus savo ryšius, Lietuvoje pilna siuvyklėlių suraskite, susitarkite, suorganizuokite kur galima pasiūti kaukių iš 8-ių sluoksnių marlės ar iš medvilnės, taip sudarysite galimybę užsidirbti siuvėjoms. Suraskite verslininkus - sponsorius sumokėti siuvėjoms už darbą. Darbais, iniciatyvomis, o ne liežuvėliais prisidėkite prie karo su užkratu, parodykite ką sugebate nuveikti savo rinkėjams ir Tėvynei.

GAILA

GAILA portretas
SLYKSTI SIOS PONIOS DEMAGOGIJA IR MAN NIEKAIP NADASUNTA KAIP BUDAMA VALSTYBES TARNAUTOJA NEZINO KAS KALTAS KAD ... ,,PRIVACIOSE''.... VAISTINESE NERA KAUKIU BET JU PILNA PAS PERPARDAVINETOJUS SI PONIA ISKARTO SAKO,, KALTAS VERYGA IR TASKAS'' ABSURDISKESNIO PASISAKYMO SUMASTYTI NEIMANOMA LABAI GAILA MAN JUSU PONIA NES SI KARTA SU SAVO KRITIKA LABAI STIPRIAI PRASOVETE PRO SALI
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių