Pereiti į pagrindinį turinį

Socialdemokratai: Darbo kodekso pataisos - gėda

2009-05-25 17:20
Socialdemokratai: Darbo kodekso pataisos - gėda
Socialdemokratai: Darbo kodekso pataisos - gėda / Vytauto Liaudanskio nuotr. A.Sysas

Seimo nariai Algirdas Sysas ir Birutė Vėsaitė Seimo Ekonomikos komitete priimtas darbo santykių liberalizavimo pataisas vadina „gėda“.

Pirmadienį Seimo konferencijų salėje opozicijos atstovai teigė, kad Ekonomikos komitete pradėtas darbo santykių liberalizavimas akivaizdžiai atstovauja darbdavių, o ne darbuotojų interesus, praneša nacionalinis transliuotojas. 

Socialdemokratės Birutės Vėsaitės manymu, darbo rinkos liberalizavimas yra „gėda, nes visiškai užmirštamas socialinis saugumas“.

Parlamentarė pridūrė netikinti, kad šios, kaip skelbiama, laikinos Darbo kodekso pataisos iš tiesų bus laikinos ir galios tik sunkmečiu.

„Nieko nėra pastovesnio už laikinus įstatymus“, - sakė ji.

A.Sysas teigia, kad Ekonomikos komitete pritarta Vyriausybės siūlymams, kurie suteikė darbdaviams teisę vienašališkai nuspręsti, jog bet koks darbas (ir nuolatinis) gali būti dirbamas sudarius terminuotą darbo sutartį, kuriai pasibaigus darbuotojui nebepriklauso jokios socialinės garantijos.

B.Vėsaitė sakė nesuprantanti, kodėl darbuotojų sauga ir socialinės garantijos pirmiausiai svarstomos Seimo Ekonomikos komitete. Jos manymu, pritariant Darbo kodekso liberalizavimui neišklausyta Trišalės tarybos pozicija.

A.Sysas pridūrė, kad Ekonomikos komitete priimtos Darbo kodekso liberalizavimo pataisos tik po 2-3 savaičių tūrėtų būti svarstomos Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų