Pereiti į pagrindinį turinį

Socialiniai darbuotojai turėtų pirkti maistą be eilės?

A. Ufarto / BFL nuotr.

LRT radijo klausytoja, paskambinusi nuomonių telefonu, pasidalijo mintimi, kad socialiniai darbuotojai, lankantys neįgalius žmones, parduotuvėse turėtų turėti galimybę pirkti maistą be eilės.  

„Jie pas neįgalų žmogų pabūna tik porą valandų, o parduotuvėse kartais ilgai sugaišta, nes reikia stovėti eilėse“, – teigia klausytoja. 
Šį siūlymą „Ryto garsų“ žurnalistai perdavė prekybos centrų atstovams. Parduotuvių tinklo „Maxima“ atstovė spaudai Renata Saulytė žada, kad galimybė suteikti socialiniams darbuotojams pirmenybę eilėje bus apsvarstyta.

„Pabandysime paanalizuoti, kaip tą būtų galima įgyvendinti. Tačiau daug kas priklauso ne tik nuo gerų norų, bet ir bendros nuomonės.

Jeigu kažkam suteikti pirmenybę ar išskirtines teises, natūralu, kad kiti piktinasi ir rodo nepasitenkinimą. Gali būti, kad jei pirmenybę suteiktume socialiniams darbuotojams, tuomet tokių pačių teisių reikalautų ir ligoniai, ir senyvi žmonėms, kuriems apsipirkti parduotuvėje gali būti iššūkis“, – teigia R. Saulytė.

Pasak „Rimi Lietuva“ atstovės Giedrės Bielskytės, šiuo metu jų prekybos tinkle yra specialios kasos, skirtos apsipirkti nėščiosioms, šeimoms su vaikais ir neįgaliesiems, taip pat žmonėms, perkantiems iki penkių prekių, ir plėsti šių kasų kol kas neplanuojama.

„Socialiniams darbuotojams galime patarti apsipirkti ne piko metu. Aš įsivaizduoju, kad kiekvienas darbuotojas turi savą laiką, kada perka prekes. Todėl raginčiau tiesiog susisiekti su mūsų atskiromis parduotuvėmis, nes jos galėtų patarti, kada geriausia apsipirkti, kada mažiausiai žmonių“, – siūlo G. Bielskytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų