Pereiti į pagrindinį turinį

Socialinių reikalų ir darbo komitetas socialinio modelio imsis kitą savaitę

2015-10-15 16:11
BNS inf.
Algimanta Pabedinskienė
Algimanta Pabedinskienė / A.Ufarto/BFL nuotr.

Parlamentinis Socialinių reikalų ir darbo komitetas daug ginčų sukėlusį darbo santykių liberalizavimą bei „Sodros“ pensijų sistemos pertvarką numatantį socialinį modelį pradės analizuoti kitą savaitę.

„Kitą trečiadienį po pietų jau pradėsime diskusiją su visomis šalimis - pirmiausia svarstysime Darbo kodekso projektą,“ - BNS ketvirtadienį po socialinio modelio pateikimo Seimui teigė komiteto vadovė Kristina Miškinienė.

Pasak jos, komitetui greitai svarstyti projektus reikia, nes “labai glausti terminai duoti“ - prie socialinio modelio svarstymo Seimas planuoja sugrįžti lapkričio 24-ąją, todėl komitetas, iki to laiko apibendrinęs visus pasiūlymus, turi pateikti išvadą Seimui.

K.Miškinienė prašo kitų parlamentinių komitetų savo pastabas pateikti iki lapkričio.

Parlamentarams yra pateiktas Vyriausybės parengtas variantas, kuriame dar nėra įtraukta tų sutarimų, kurie su Trišale taryba buvo pasiekti iki rugsėjo pabaigos - jau po to, kai projektai buvo registruoti Seime.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, prognozuojanti, kad socialinį modelį Seimas patvirtins gruodį, sako, kad dėl 81 proc. darbo rinkos reguliavimą keisiančių siūlymų su Trišale taryba rastas sutarimas.

Valdančiųjų partijų Politinė taryba rugsėjo viduryje yra susitarusi, kad naujas Darbo kodeksas ir kitų trijų dešimčių įstatymų pataisos Seime bus priimtos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų