Sodyboje Panevėžyje rasti neprižiūrėti šunys: keturkojai paimti iš savininko

  • Teksto dydis:

Panevėžio apskrities policija stojo į kovą su žiauriomis sąlygomis laikomų gyvūnų šeimininkais ir pradėjo vykdyti reidus. Vieno patikrinimo metu sodyboje pareigūnai rado penkis netinkamomis sąlygomis laikomus keturkojus. 

Apie vykdytą reidą Panevėžio apskrities policija pranešė feisbuke. „Reaguojant į gaunamą informaciją apie galimas nelegalias veisyklas, gyvūnų kankinimą, netinkamą jų priežiūrą, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento atstovai organizavo reidą. Šiandien patikrintos kelios gyvūnų auginimo vietos. Vienoje iš jų buvo nustatyti dideli pažeidimai, gyvūnams netinkamos sąlygos gyventi“, – rašoma socialiniame tinkle.

Portalo žurnalistams Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis teigė, kad netinkamomis sąlygomis laikytus keturkojus savininkas sutiko perduoti į gyvūnų prieglaudą. „Reidai pradėti rengti pagal žmonių nusiskundimus, pagal turimą informaciją. Viename iš tikrintų objektų pasiteisino, kad gyvūnai nebuvo laikomi tinkamomis sąlygomis. Ta vieta buvo žinoma ir anksčiau. Savininkai sutiko, kad šuneliai būtų perduoti į globą“, – pasakojo policijos atstovas.

Pirminiais duomenimis, sodyboje rasti penki keturkojai. „Bet kadangi teritorija apleista, jų galėjo būti ir daugiau. Penki buvo tikrai, gal ir daugiau, kol kas neaišku“, – situaciją komentavo T. Martinaitis.

„Šunų veisimas ten nebuvo vykdomas, nebent laisvai gaunasi tas procesas, nes jie nebuvo prižiūrimi“, – sakė policijos atstovas.

Pasak T. Martinaičio, sodyboje nebuvo nuolatinių gyventojų. „Šunys nebuvo prižiūrimi. Sodyba nebuvo pastoviai gyvenama. Patikrinimo metu maisto ir geriamo vandens buvo padėta, bet kiemas, galima matyti nuotraukose, nei nušienautas, tvoros sulūžusios. Gyvūnai lengvai gali patekti į eismą, nes šalia yra pagrindinis kelias. Gyvūnams saugios sąlygos nebuvo užtikrintos“, – faktus apie vykdytą patikrinimą pasakojo T. Martinaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Debilam komentatoriam

Debilam komentatoriam portretas
Eikit jus visi nh neloja ant gyvunu, jus norit kad ziuretu pensininkus ,kai patis tik proga gave lojate ant isvis nekaltu gyvunu. Pradekit pasauly keisti nuo saves seni pyderai jus! Sutvarkykite gerbuvi vaiku , gyvunu poto ateis laikais ir pensininku. Ar matet vokietijoje tokias nesamones,kur pensininku svajone gyvent?!o ju kiek kartu daugiau.cia mus cebuvius rodo europoj ir amerikoje. Pradeti

Eleonora

Eleonora  portretas
Gal geriau dažniau rūpintis ir stebėti reiketu vienišus senelius ir neprižiūrimus vaikus. Net nežinome, kiek yra ne prižiūrėtų, alkanų, mokyklos ne lankančių vaikų. Gal tai yra mūsų bėda!

Kopustas.

Kopustas. portretas
Vanda, tu labai Teisingai kalbi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių