Pereiti į pagrindinį turinį

Šokas „Žalgirio“ duobkasiams

2013-03-23 08:10
Šokas „Žalgirio“                duobkasiams
Šokas „Žalgirio“ duobkasiams / Asmeninio archyvo nuotr.

„Žalgirio“ šermenims ilgas kalbas ruošusius duobkasius ištiko šokas. Į aną pasaulį jau siųstas „Žalgiris“ per kelias dienas atsistojo ant kojų. Per tris dienas buvo pakeistas neveikiantis komandos organas (atėjo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas), numuštas spaudimas (2 mln. litų injekcija iš savivaldybės), atkurta veido spalva ir psichologinė pusiausvyra (pilnoje „Žalgirio“ arenoje nugalėtas „Anadolu Efes“).

„Žalgiriui“ užuojautas rašiusieji vis postringavo, kad nėra vilties išsikapstyti. Neva visus svarbiausius organus sugraužė vėžys. O kalbos apie sėkmingą chemoterapiją – pasakos. Todėl žinia apie į laidojamą „Žalgirį“ grįžtantį P.Motiejūną tapo, švelniai tariant, staigmena. P.Motiejūnas nėra mesijas, tačiau jis turi ryšį su Dievais.

„Žalgirio“ spinduliuose pasišildyti mėgstantys, tačiau jam aukoti vengiantiems politikams šią savaitę nušvito protas – jei nepaskubėsi paaukoti, Saulė nusileis ir ateis Amžina naktis. Todėl greituoju būdu nuspręsta surinkti 2 mln. litų. Kilo didžiulis triukšmas. Kitą religiją išpažįstantys misionieriai puolė baisėtis politikais, aiškindami, kad reikia lenktis ne „Žalgiriui“, o duobėms. Nors visai neseniai tie misionieriai nė neprunkštelėjo, kai gėdingai prasiskolinusi Vilniaus savivaldybė jos pačios lūkesčių nepateisinusiam „Lietuvos rytui“ numetė 4 mln. litų.

To paties pavadinimo religiją išpažįstantys raštininkai Kauno politikus gėdina, kad merdinčiam basakojui „Žalgiriui“ perkamos kojinės: „Kam mėtyti pinigus tuščiai?“

„Sezonas prarastas. Ši komanda – lavonas“, – tokią žinią bandyta piršti šią savaitę. Vis dėlto ketvirtadienį „Žalgirio“ artimųjų prisigrūdo pilna „Žalgirio“ arena, o „Žalgiris“ pasirodė gyvesnis nei daugelis gyvųjų. Kauno komanda pademonstravo, kad turi tvirtą sielą ir kūną.

Penktadienio rytą kitatikiai misionieriai pasislėpė. Ar ilgam? Pašokinėjo, patrypčiojo, pašūkavo ir pasitraukė? Vargu.

Neapleidžia deja vu jausmas. Ar ne panašius misionierių išpuolius matydavome visada, kai sušlubuodavo „Žalgirio“ sveikata? Daugybę metų tebesitęsiantys antpuoliai vyksta bangomis. Kas žino, gal ir šiuo metu perrašinėjami ir ruošiami platinti raštai apie „Žalgiriui“ padėti raginančio Arvydo Sabonio botelius Neringoje? Gal ieškomi ispanų žurnalistai, girdėję pasaką apie prie balanos dirbantį Joaną Plazą?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų