Spalis baigsis šiltais orais

Spalis baigsis giedra ir šilta diena. Orų permainas sinoptikai žada nuo Vėlinių.

Šeštadienio naktis buvo pakankamai šilta, temperatūra spėjo pažemėti iki 4-7, o kai kur tik iki 8-9 laipsnių šilumos, tačiau pasidarė juntamas vidutinio stiprumo pietryčių vėjas.

Sekmadienį orus lems anticiklonas, jo šiaurės vakarinė dalis, tad kritulių nesitikima, debesų bus labai nedaug, ne tokie aukšti, ploni debesys pasirodys Vakarų Lietuvoje, o rytiniuose rajonuose turėtų visą dieną būti giedra ir sausa, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Pasak jo, temperatūra bus vėl pakankamai aukšta, tad spalio paskutinės dienos padovanos rudenišką malonią šilumą, spalis baigsis šiltais orais.

Sekmadienį aukščiausia oro temperatūra daug kur Lietuvoje pakils iki 12-15, o Pietų Lietuvoje kai kur yra tikimybė, kad galima tikėtis ir 16 laipsnių šilumos. Tik bus juntamas stiprokas pietų, pietryčių vėjas, jo greitis vidurdienį, antroje dienos pusėje sieks 7-12 m/s, sakė sinoptikas. Pajūryje oro sąlygos bus panašios kaip ir visoje Lietuvoje – pietryčių vėjas iki 7-12 m/s, debesų bus labai nedaug, bus sausa, o temperatūra – 12-14 laipsnių šilumos.

Pirmadienį orai dar keisis nedaug, tik vienu kitu laipsniu tiek naktį, tiek dieną bus vėsiau, sakė sinoptikas V. Sakalauskas. Pirmadienį orus lems irgi anticiklonas, tad lietaus nesitikima. Išliks pietryčių vėjas, naktį jis susilpnės iki 5-10 m/s, o dieną, kaip ir sekmadienį, pūs iki 7-12 m/s greičiu. Visų šventųjų naktį bus 2-7 laipsniai, o pirmadienio dieną – 11-14 laipsnių šilumos.

Orų permainos pradės ryškėti antradienį, Vėlinių dieną. Debesys dažniau slėps saulę, stiprės vėjas, dieną kai kur pietryčių vėjo gūsiai pasieks ir 15-16 m/s, jie atneš daugiau ir debesų, ir tikėtina, kad jau kai kur, tiek vakariniuose, tiek ir rytiniuose rajonuose vietomis truputėlį palynos. Temperatūra naktį 1-6 laipsniai šilumos, dieną – 8-12 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: spalisšilti oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių