Specialiųjų operacijų pajėgos perka keturračių

Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgos (SOP) perka taktinių keturračių, tačiau neatskleidžia jų kiekio ir planuojamos pirkimui skirti sumos.

Šių transporto priemonių pirkimas paskelbtas viešųjų pirkimų portale.

„Kiekio ir planuojamos sumos negalime pateikti, tačiau galime patvirtinti, kad keturračiai bus naudojami SOP karių mokymams ir treniruotėms“, – BNS sakė Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovas kapitonas Gintautas Ciunis.

Pirkimo techninėje specifikacijoje rašoma, kad Specialiųjų operacijų pajėgų kariai keturračius naudos ir karinėms operacijoms kartu su dviračiais motociklais.

Joje teigiama, kad keturračius planuojama naudoti esant saulės, dulkių, drėgmės, lietaus, sniego, aukštos temperatūros sąlygomis.

Po beveik trejų metų pertraukos Lietuvos SOP kariai šių metų pavasarį grįžo į Afganistaną, jie dalyvauja NATO operacijoje „Tvirta parama“, skirtoje vietos saugumo pajėgoms mokyti ir remti. Be to, pastaruosius kelerius metus SOP kariai iš Lietuvos apmoko Ukrainos kariuomenę šios šalies vakaruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

egidijus

egidijus portretas
nuosirdziai patariu isigykite arba yamaha grizllius arba suzuki kingquad us.tai neuzmusama technika ,bet bukit geri tik nepirkit bombardir nes labai lepus ir brangus remontas-karo salygom netinkami.ir jokiu cf moto.as daug metu su jais vazineju tai truputi nusimanau.

matomai dabar rusus gaudys ir vaikysis

matomai  dabar  rusus  gaudys  ir  vaikysis   portretas
pelkese ... ant asfalto prisipirke ,,,britvu,, jau visus isgaude ir auksiniais saukstais uzdubasino....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių