Pereiti į pagrindinį turinį

S.Šedbaras: paskambinau 112, užvertė klausimais

2009-11-05 23:25
S.Šedbaras: paskambinau 112, užvertė klausimais
S.Šedbaras: paskambinau 112, užvertė klausimais / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Seimo teisės ir teisėsaugos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras pareikalavo, kad Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis nedelsiant atliktų tarnybinį patikrinimą ir išsiaiškintų, ar verslininko Ernesto Mejerio nužudymo byloje buvo padaryta viskas, kad jam laiku būtų suteikta reikiama pagalba.

Visų telefoniniu pokalbių išklotinių susijusių su šiuo nužudymu bei pačių pokalbių įrašų prašo ir patys Seimo teisės ir teisėsaugos komiteto nariai. „Šis klausimas jau įtrauktas į darbotvarkę“, - portalui sakė S.Šedbaras.

Jo teigimu, apie Bendrojo pagalbos centro darbą visai neseniai buvo kalbėtasi su Vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu, tačiau tada šis tikino, jog centras dirba gerai.

„Dabar mes prašome pačios pirminės medžiagos, visų pokalbių išklotinių, visų įrašų, norime patys išgirsti kaip buvo bendraujama su žmonėmis, ar tikrai jiems buvo užduodami nereikalingi klausimai. Norime įsitikinti, koks buvo pokalbis, kaip bendraujama, ar ten dirbantys žmonės turi pakankamai informacijos, kaip reikia elgtis tokiais atvejais“, - kalbėjo S.Šedbaras.

S.Šedbaras teigė, jog problemų su Bendruoju pagalbos centru turėjęs pats asmeniškai. „Paskambinau dėl incidento kelyje, mane iškart užvertė klausimais, matyt, kaip ir Amžiną atilsį verslininką“, - sakė jis.

Pasak Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko, ir jam, ir kitiems politikams jau buvo kilęs klausimas, kokia Bendrojo pagalbos centro paskirtis ir, kodėl į jį investuota tiek daug pinigų.

„Skambina man badaujantys kaliniai iš Marijampolės, kai jie iš viso negali skambinti. Bandau aiškintis. Paskambinu į Bendrąjį pagalbos centrą, kad duotų nors kokius nors Marijampolės kolonijos kontaktus. Nieko nežino. Iš atminties paskambinau Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, ten vyrai greitai sutvarkė. Jei yra toks Bendrasis pagalbos centras, manau, jis turėtų turėti bent kokią duomenų bazę“, - kalbėjo S.Šedbaras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų