Stambus laimikis: neutralizuota beveik 5 tūkst. sovietinių granatų

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos specialistai šią savaitę neutralizavo beveik 5 tūkst. rankinių granatų sprogdiklių, rastų Rukloje.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, trečiadienio vakarą apie 17 val. 30 min. buvo gautas pranešimas apie Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione rastus sprogmenis. Juos atkasė rekonstrukcijos darbus vykdantys statybininkai. Į įvykio vietą buvo išsiųsta budinti standartinių sprogmenų neutralizavimo grupė.

„Nuvykus į Ruklą buvo aptiktos kelios dešimtys granatų sprogdiklių. Atlikus papildomą paiešką, paaiškėjo, kad sprogmenų toje vietoje yra dar daugiau, todėl dėl tamsaus paros meto buvo priimtas sprendimas operaciją atidėti iki ryto“, – pasakojo Sprogmenų neutralizavimo kuopos 1-ojo sprogmenų neutralizavimo būrio vadas vyr. leitenantas Audrius Alavočius.

Išminavimo darbai buvo pradėti ankstyvą ketvirtadienio rytą ir truko visą dieną. Paiešką sunkino tai, kad sprogmenys buvo palyginti smulkūs, pakankamai plačiai pasklidę, todėl teritoriją reikėjo tikrinti ypač kruopščiai, rašoma pranešime.

Operacijos rezultatas – 4 tūkst. 839 UZRGM tipo pokario Sovietų Sąjungos gamybos rankinių granatų sprogdikliai. Visi jie buvo išgabenti į Pulkininko Igno Musteikio  poligoną Rokuose Kauno rajone ir ten  sunaikinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Tai gi sprogdikliai, o ne granatos

jonas

jonas portretas
Su tarbauskiu pakasem,velniai juos griebtu ,rado

o gal

o gal  portretas
titovo sandėliukas buvo...kas paneigs, kad ne.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių