Pereiti į pagrindinį turinį

Stažuotis NASA panoro 12 Lietuvos studentų

2016-01-15 09:53
DMN inf.
AFP nuotr.

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) pratęsė NASA stažuočių konkurso paraiškų pateikimo terminą.  Studentai dėl tarptautinių 2016 metų vasaros ir rudens stažuočių NASA mokslinių tyrimų centre galės pateikti prašymus iki š.m. sausio 22 d. 15.15 val. Konkursas buvo paskelbtas praeitų metų gruodžio pabaigoje ir pirminis paraiškų surinkimas vyko iki sausio 12 d.

„Siekiant sudaryti palankias sąlygas sudalyvauti konkurse kuo platesniam ratui talentingų studentų iš įvairių universitetų ir tuo pačiu atsižvelgiant į studentų prašymus dėl didelio užimtumo sesijos metu, MITA nusprendė pratęsti paraiškų terminą. Tačiau vis tik raginame konkurso dalyvius nedelsti ir kuo skubiau pateikti dokumentus, nes atrinktus studentus Lietuva privalo pateikti NASA jau vasario mėnesį“, – teigia Birutė Bukauskaitė, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros l.e.p. direktorė. Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kad tiek paraiškos pateikimo, tiek stažuotės, kuriai teikiama paraiška, metu, konkurso dalyvis turi būti universiteto studentu, t.y. formaliai pareiškėjo santykiai su universitetu negali būti pasibaigę. Tai aktualu paskutinių metų bakalauro ir magistro studentams.

Atitinkantys reikalavimus studentai dar turės išsilaikyti anglų kalbos testą bei sudalyvauti motyvaciniame atrankos pokalbyje. Studentų teikiamoms paraiškoms yra atliekamas naudos ir kokybės vertinimas, kurį atlieka ne mažiau nei 3 ekspertai vienai paraiškai. Tik tie konkurso dalyviai yra kviečiami į motyvacinį pokalbį, kurių paraiškos naudos ir kokybės vertinimo metu surinko daugiau nei 30 balų (iš 60).  Susumavus pareiškėjams skirtus balus už anglų kalbos testą, naudos ir kokybės paraiškos bei motyvacinio pokalbio vertinimą yra atrenkami 3 daugiausiai balų surinkusieji pretendentai. Jų kandidatūros teikiamos NASA, kuri atlieka antrojo etapo vertinimą. Daugiausiai balų surinkusių pareiškėjų vertinimas ir atranka antrojo etapo metu vyksta pagal NASA nustatytą tvarką.

Iki š.m. sausio 12 d. MITA jau yra gavusi 12 studentų prašymų konkursui. Prašymus pateikė studentai iš Vilniaus universiteto (4), Vilniaus Gedimino technikos universiteto (4), Kauno technologijos universiteto (3) ir Klaipėdos universiteto (1).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų