STT: teatrų, koncertinių įstaigų vadovų atrankos tvarka neužtikrina skaidrumo

  • Teksto dydis:

Konkursų į teatrų ir koncertinių įstaigų vadovų pareigas tvarka neužtikrina atrankos komisijos narių veiklos skaidrumo, objektyvumo ir nešališkumo, skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Tai tarnyba ketvirtadienį paskelbė atlikusi teisės aktų, reglamentuojančių konkursų į nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų vadovų pareigas tvarką, vertinimą. STT pareigūnai vertino Vyriausybės nutarimu tvirtinamą tvarkos aprašą ir Kultūros ministro tvirtinamą komisijos darbo reglamentą.

STT vertinimu, nuostatos, pagal kurias komisijos narių dauguma formuojama iš konkurso organizatoriui tiesiogiai arba netiesiogiai pavaldžių valstybės tarnautojų ar darbuotojų, gali nulemti neskaidrius komisijų sprendimus. Komisijų priimamų sprendimų objektyvumui reikšmės taip pat gali turėti aplinkybė, kad pagal teisės aktus komisijos narių kompetencijai keliamas tik vienintelis reikalavimas – „būti susipažinus su teatro ar koncertinės įstaigos vadovo skyrimą į pareigas reglamentuojančiais teisės aktais“.

STT vertinimu, antikorupciniu požiūriu ydingos yra ir nuostatos, pagal kurias neužtikrinama, kad komisijų nariai, turintys interesų konfliktą dėl atrankoje dalyvaujančio pretendento, būtų nušalinami nuo dalyvavimo tolimesnėje komisijų veikloje.

Be to, neigiamai įvertintos ir nuostatos, pagal kurias komisijos pirmininkui suteikiamos antikorupciniu požiūriu ydingos teisės veikti savo nuožiūra situacijose, kai reikia užtikrinti komisijos narių nešališkumą ir objektyvumą.

STT Antikorupcinio vertinimo išvadą pateikė kultūros ministerijai. Ji per du mėnesius turi viešai paskelbti, kaip atsižvelgta ar numatoma atsižvelgti į STT pateiktas pastabas ir pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VVA

VVA portretas
Visoje valstybės tarnyboje nėra užtikrinamas skaidrumas rengiant konkursus į paskelbtas laisvas darbo vietas.. ! Konkurso nugalėtojas dažniausiai žinomas prieš konkursą..., o dalyvaujantys atrankoje atlieka tik statistų vaidmenį... Taip buvo, yra ir bus dar kokius 100 metų...

kaunietis

kaunietis portretas
O kur dinges naujasis STT direktorius Pernavas? Jokiu jo darbu negirdeti. Tur but toliau pimpuoja savo raumenis ir nera kada dirbti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių