Pereiti į pagrindinį turinį

Sutartį dėl šarvuočių „Boxer“ planuojama pasirašyti kitą savaitę

2016-08-16 11:52
DMN inf.

Lietuva su šarvuočių „Boxer“ gamintoju Vokietijos konsorciumu ARTEC sutartį dėl jų įsigijimo pasirašys rugpjūčio 22 dieną, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

KAM nuotr.

„Sutartis dėl pėstininkų kovos mašinų „Boxer“ įsigijimo Lietuvos kariuomenei bus pasirašoma rugpjūčio 22 dieną Krašto apsaugos ministerijoje“, – rašoma antradienį išplatintame pranešime.

Tokį sprendimą Krašto apsaugos ministerijos Gynybos resursų taryba priėmė antradienį, išklausiusi pėstininkų kovos mašinų darbo grupės pranešimą apie mašinų pirkimo derybas ir jų rezultatus.

Iš viso Lietuva planuoja įsigyti 88 „Boxer“ šarvuočius. Jais būtų aprūpinti du kariuomenės Sausumos pajėgų batalionai. Iš jų 84 būtų pėstininkų kovos mašinos, likę keturi – vadovavimo šarvuočiai. Pėstininkų kovos mašinos bus apginkluotos ne tik bokšteliu, bet ir prieštankine ginkluote.

Lietuva tikisi, kad pirmieji „Boxer“ šarvuočiai šalį pasieks 2017 metais. Tai turėtų būti brangiausias pirkinys Lietuvos kariuomenės istorijoje, sandorio vertė kol kas neatskleidžiama.

Šiuo metu Sausumos pajėgose naudojami šarvuotieji transporteriai „M113“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų