Pereiti į pagrindinį turinį

Sužeistas Slovėnijoje dirbantis Lietuvos policininkas

2015-12-22 14:30
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Pirmadienį įvykus nelaimingam atsitikimui buvo sužeistas vienas iš Slovėnijoje dirbančių Lietuvos policijos pareigūnų, padedančių suvaldyti pabėgėlių krizę.

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, atitvaras prispaudė vienam iš Lietuvos pareigūnų ranką ir sulaužė pirštą.

„Atitvarą, kuriuo buvo atskirti pabėgėliai nuo pareigūnų, kažkas sujudino, ir jis prispaudė pareigūnui pirštą“, – sakė R.Matonis.

Policijos duomenimis, Vilniaus apskrities pareigūnui ligoninėje suteikta medicininė pagalba, diagnozuotas piršto lūžis, pareigūno ranka sutvirtinta įtvaru, gydymas užtruks apie mėnesį.

Šiuo metu sužeistas pareigūnas jaučiasi gerai, į Lietuvą jis planuoja grįžti gruodžio 31 dieną drauge su kitais Slovėnijoje dirbančiais policijos pareigūnais.

Lapkričio pabaigoje į Slovėniją išvyko penki Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos pareigūnai ir penki Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių kuopos Mobiliojo būrio pareigūnai.

Jų užduotis yra vykdyti bendrą patruliavimą su Slovėnijos pareigūnais, padėti suvaldyti augantį migrantų antplūdį, patruliuoti prie išorinės Europos Sąjungos sienos, užkardyti kriminalinius nusikaltimus ir kitus teisės pažeidimus.

Tai antras kartas, kai Lietuvos policija vienam mėnesiui siunčia pareigūnus į Slovėniją. Lapkričio mėnesį ten buvo išvykę 20 mobilių padalinių pareigūnų iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir Alytaus apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų