A. Sysas apie pareigūnų neviltį dėl skiepijimo tvarkos: išreikštas nepasitenkinimas – sveikintinas

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime seniūnas Algirdas Sysas sako palaikąs trečiadienį prie Vyriausybės surengtą policijos pareigūnų protesto akciją. Pasak jo, visuomenė turi teisę reikalauti būti paskiepyta, jei Vyriausybė vėluoja su sprendimais.

ELTA primena, kad trečiadienį policijos pareigūnai prie Vyriausybės rūmų surengė protesto akciją išreikšti nepasitenkinimą valdžios sprendimu, kuriuo pareigūnai atsidūrė skiepijimo prioritetinio sąrašo apačioje. Kelios dešimtys asmenų susirinko V. Kudirkos aikštėje, prie Vyriausybės pastatyti ženklai „Stop kontrolė“, taip siekiant Ministrų Kabinetui parodyti, kokį indėlį policininkai įneša kovoje su COVID–19 pandemija.

Jie tiesiogiai dirba su piliečiais, manau, yra visiškai teisinga, kad jie išreiškė norą būti paskiepyti ir reakcija buvo. Kitu atveju ji būtų buvusi vėlesnė

„Palaikau šią akciją, nes jie priminė valdžiai, kad yra tokia grupė pareigūnų, kurie stovi keliuose ir patikrina dešimtimis tūkstančių automobilių (…). Jie tiesiogiai dirba su piliečiais, manau, yra visiškai teisinga, kad jie išreiškė norą būti paskiepyti ir reakcija buvo. Kitu atveju ji būtų buvusi vėlesnė“, – „Žinių radijui“ sakė A. Sysas.

Kaip teigia socialdemokratas, pareigūnų išreikštas nepasitenkinimas visgi davė teigiamą rezultatą.

„Kai tik pareigūnai pasirodė prie Vyriausybės, iš karto išėjo pranešimas, kad pareigūnai bus paskiepyti“ – „Žinių radijui“ sakė Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas A. Sysas.

Algirdas Sysas. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Pasak politiko, visuomenę piktina nenaudojami gautų vakcinų kiekiai ir Vyriausybės delsimas greitai reaguoti į situaciją. Anot A. Syso, būtent tai, kad Vyriausybė iš anksto neinformavo visuomenės apie papildomus galimus skiepijimo planus, ir skatina žmones reikalauti būti paskiepytiems.

„Nebuvo plano B, kuris parodytų, jeigu planas A nepasitvirtina, ką darome toliau“, – teigė politikas. Konkretumo trūkumas, A. Syso teigimu, ir lėmė neapsitenkinimo reakcijas.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys po ketvirtadienį pareigūnų išreikšto nepasitenkinimo sudarytam prioritetinio skiepijimo planui, pagal kurį jie atsidūrė žemesnėje grupėje ir iki šiol dar nebuvo paskiepyti, pasisakė, kad jis nemato pagrindo, kodėl pareigūnai turėtų būti perkelti į aukštesnę prioritetinę grupę, argumentuodamas, kad eilėje dar stovi onkologiniai ligoniai.

„Kai kas nors prioritetinėje grupėje sako „mes paskutiniai“, tai aš noriu priminti visiems tiems paskutiniams, kad už jų dar stovi daugiau nei pusantro milijono gyventojų“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Dulkys.

Tuo tarpu Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija, reaguodama į ministro pasisakymą, ragino A. Dulkį atsakingiau viešai reikšti savo nuomonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laukiam visuotinio pareigūnų streiko?

Laukiam visuotinio pareigūnų streiko? portretas
Gėda, kad pareigūnai, kurie užtikrina tų pačių valstybės galvų sugalvotų tvarkų įvykdymą, turi dirbti neskiepyti. Netgi nuraminimui po streiko staigiai paskelbus apie skiepijimą,realiai nėra jokių aiškių terminų, kada tai bus daroma. Paskelbė, kad laikinai apramintų žmones, nes mato, kad galutinai baigiasi kantrybė tylėti.Žinoma, juk svarbiau, kad mokyklų, savų privat.mokyklėlių, studijų ir kitokio plauko baleto klubelių valytojos būtų saugiai paskiepytos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių