Pereiti į pagrindinį turinį

Tailandas nepaleidžia lietuvių

2008-12-03 09:00
Tailandas nepaleidžia lietuvių
Tailandas nepaleidžia lietuvių / Reuters nuotr. Slūgstant politinėms aistroms tikimasi, kad turistai galės palikti Tailandą.

Nuo praėjusios savaitės Tailande užstrigę lietuviai politinio perversmo krečiamą šalį turėjo palikti vakar, tačiau išvykimas buvo atidėtas.

Išvykimą atidėjo parai

Tailande poilsiavusius lietuvius namo ketinta parvežti šiandien. Tačiau juos parskraidinti į Rygos oro uostą turėjusi Turkijos oro bendrovė persigalvojo ir pirmiausia iš Rytų šalies nusprendė išvežti visus savo tautiečius, o mūsiškių kailį gelbėti vėliau. Turkai lietuvius žada paimti šiandien, o į Rygą nuskraidinti rytoj.

Valstybinio turizmo departamento (VTD) duomenimis, Tailande šiuo metu yra 22 Lietuvos kelionių organizatorių paslaugomis pasinaudoję tautiečiai keliautojai. Kiek lietuvių galėjo išvykti be organizatorių pagalbos – nežinia. Didžioji dalis turistų iš Lietuvos namo turėjo išvykti praėjusį savaitgalį.

Nepritekliaus nejaučia

Kelionių organizatoriai tvirtina, kad jų klientai nepatiria nepritekliaus. Visi jie apgyvendinti Patajaus kurorto keturių žvaigždučių viešbutyje.

"Viską tvarko patikimi mūsų partneriai Tailande. Neseniai man pranešė, kad mūsų klientai ilsisi, deginasi ir važinėja po apylinkes", – pasakojo keturiems lietuviams kelionę į Tailandą suorganizavusios bendrovės "Kelrodis" turizmo vadybininkė Aldona Jaruševičiūtė.

Pasak A.Jaruševičiūtės, apie neramumus Tailande turistai žino iš žiniasklaidos priemonių. Įtampa tvyro tik šalies sostinėje Bankoke, o likusioje šalies dalyje tęsiasi įprastas gyvenimas.

Kad lietuviai niekuo nesiskundžia, tvirtino ir jiems išvykti padėjusių agentūrų "Guliverio kelionės" ir "Laprela" atstovai.

Ilgiau, nei planavo, Tailande užtrukę tautiečiai maitinami tris kartus per dieną ir visais patogumais naudojasi nemokamai. Juos priglaudusiame viešbutyje vienas kambarys parai kainuoja maždaug 100 eurų. Visas išlaidas turės padengti kelionių organizatoriai.

"Ne visi kitų šalių turistai turi tokias sąlygas kaip lietuviai. Dar anksti skaičiuoti, kokius nuostolius patirsime. Kažin ar ką nors pešime, bet dėl nuostolių kompensavimo bandysime kreiptis į Tailando vyriausybę", – galimybe kompensuoti patirtus nuostolius abejojo "Guliverio kelionių" direktorius Algis Brazionis.

"Guliverio kelionės" atsakingos už 16 lietuvių grįžimą. Septyni iš jų – kauniečiai.

Turistams – saugu?

Kelionių organizatoriai tvirtino, kad turistai patiria vienintelį nepatogumą – negali išvykti. Pavojus jiems negresia.

"Tailande jokie brutalūs dalykai nevyksta. Čia – ne Egiptas, ne Indija", – sakė prisistatyti nepanoręs "Laprelos" atstovas.

Pasak A.Brazionio, perversmai Tailande – įprastas dalykas, tačiau anksčiau jie turistų nepaliesdavo.

Didieji neramumai šalyje įsiplieskė praėjusios savaitės pradžioje. Maždaug 10 tūkst. demonstrantų apsupo parlamento pastatą. Vėliau minia paralyžiavo dviejų didžiausių Bankoko oro uostų darbą. Demonstrantai reikalavo ministro pirmininko Somcho Wongsawato atsistatydinimo. Vakar Tailando konstitucinis teismas paskelbė paleidžiantis rinkimų rezultatus klastojusią valdančiąją Liaudies jėgos partiją.


Lietuvės turistės laiškas

Į Tailandą atskridome lapkričio 23 d., o kitą dieną tarptautinį Bankoko oro uostą užėmė protestuotojai. Lapkričio 28 d. ketinome skristi į Vietnamą, bet skrydis ir už jį sumokėti pinigai nuplaukė. Nenoriai, bet jau pradedame galvoti, kaip reikės grįžti. Paskutinės pasiekusios žinios apie Konstitucinio teismo sprendimą nuteikė gana džiugiai. Tikimės, kad neprasidės nauji, dabartinio premjero šalininkų protestai.

Keliaudami po Tailandą sutinkame nemažai turistų, kurie sutrikę, nes negali išvykti iš šalies. Ispanai net rengėsi protestuoti prie savo šalies ambasados Bankoke. Girdėjome, kad jiems Ispanijos vyriausybė jau siunčia tris lėktuvus. Tikimės, kad mums neteks protestuoti prie mūsų šalies garbės konsulo Tailande biuro.

Kol kas atsarginių variantų, kaip grįžti namo, neieškome, nes mūsų atostogų laikas baigsis tik po savaitės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų