A. Tapinas toliau atkakliai bylinėjasi dėl S. Skvernelio išsakytų žodžių

  • Teksto dydis:

Teismas trečiadienį įpareigojo Seimo Etikos ir procedūrų komisiją iš naujo spręsti, ar priimti nagrinėti žurnalisto ir aktyvisto Andriaus Tapino skundą dėl premjero Sauliaus Skvernelio pasisakymų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pranešė, kad Seimo komisijos sprendimas atsisakyti nagrinėti skundą buvo nemotyvuotas.

Komisija įpareigota iš naujo spręsti A. Tapino skundo priėmimo klausimą ir savo sprendimą motyvuoti.

A. Tapinas teismui teigė, jog S. Skvernelis susitikime su Seimo liberalų frakcija pernai gruodį paskelbė jo garbę ir orumą bei žurnalisto reputaciją žeminančias žinias.

Jis skundė premjero teiginius, kad mokytojų mitingą organizavęs „Tapinas (...) dabar tampa politiku, nebe žurnalistu“, o keliamo chaoso tikslas gali būti „pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią“.

Premjerui A. Tapino prašymu nepaneigus šios informacijos, jis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją su skundu, kurio vienas iš reikalavimų yra rekomenduoti S. Skverneliui viešai atsiprašyti, tačiau komisija atsisakė pradėti tyrimą.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija padarė išvadą, kad Seimo komisija turi teisę nepradėti tyrimo pagal pareiškėjo pateiktą skundą, bet ši komisijos diskrecija nėra absoliuti.

Pasak teismo, komisija privalėjo motyvuoti savo sprendimą, bet to nepadarė. Komisijos sprendimą atsisakyti pradėti tyrimą teismas laiko nemotyvuotu ir šį pažeidimą laiko esminiu.

Administracinis teismas A. Tapino skundą tenkino iš dalies. Jo prašymą įpareigoti komisiją pradėti tyrimą teismas atmetė, nes nurodė negalintis priimti sprendimų, priskirtinų pačios Etikos komisijos kompetencijai.

Apygardos administracinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
yes... tepkinas visais įmanomais ir gal net neįmanomais būdais stengiasi atrodyti jaunesnis, net makaulę prasiskuto,bet,jeigu jau jis susidėjo su k-vailynsku, tai net ir nusvilinta galva nieko gero nežada. jis taip ir liks tepkinu, tik jau tapins pas kitas naujas tapkes.... :-)

Skvernelis pavadino mandagiai

Skvernelis pavadino mandagiai  portretas
politiku , o teismas rėžė : aktyvistas )) panašu , kad ,, aktyvistas su iniciatyva ,, )))

Cha cha cha

Cha cha cha  portretas
Tapinai, Skvernelis – trenktas, bukas mentas. Trenktas jau vien dėl to, kad su tavimi prasidėjo. O, kaip žinai, trenkti neteisiami. Jiems viskas atleidžiama. Todėl, Tapinėli, susivyniok meškeres ir tyliai dink, jei nenori, kad ir tave patį pradėtų laikyti kvailiu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių