A. Tapino planas: karinis taktinis lėktuvas dovanų Ukrainai už 5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

„Mūsų laikas atėjo. Lietuvos ir Turkijos gynybos ministerijos uždegė žalią šviesą, pats gamintojas pasakė – taip. Ir dabar galvoje skamba tik vienas žodis: BAYRAKTAR“, – paskelbė dar vieną startą paramos rinkimui Ukrainai žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas.

Jis kviečia prisidėti prie sumanymo nupirkti bepilotį taktinį kovinį lėktuvą, kuris neša lazeriu valdomas didelio tikslumo bombas ir tolimojo nuotolio prieštankines raketas „oras – žemė“.

„Ukrainos kare Bayraktarai jau naikino Rusijos vadovybės punktus, tankus, raketų paleidimo sistemas. Manoma, kad Bayraktarai prisidėjo prie kreiserio „Maskva“ žūties nukreipdami kreiserio gynybos sistemas. Gegužės pradžioje Bayraktarai atakavo ir sunaikino du Rusijos patrulinius Raptor klasės laivus netoli Gyvačių salos“, – vardijo A. Tapinas bei pridūrė, kad „dabar – turbūt pirmą kartą istorijoje – vienos valstybės piliečiai gali nupirkti ir padovanoti tokią sunkiąją ginkluotę kitai valstybei“.

Jis priminė, kad jau yra sutelkęs visuomenę ne vienam grandioziniam sumanymui, tačiau tokio mąsto – dar niekada.

Tegu tai bus valanda, kai Lietuva ir Ukraina drauge išsitrauks kardus. Metas pykčiui! Metas pagiežai! Metas raudonai aušrai! Su Ukraina iki pergalės!

„5 milijonai. Trys savaitės. Atrodytų, kad neįmanoma. Bet šitą pavedimą tikrai galėsite įsirėminti ir rodyti vaikams ir anūkams – kaip mes pirkom Ukrainai taktinį kovinį lėktuvą. Arba tiesiog – kaip mes susimetėm Bayraktarui. 5 milijonai. Labai daug. Reikia neįtikėtino susitelkimo“, – rašė A. Tapinas.

Specialioje „Laisvės TV“ sąskaitoje – 62 tūkst. eurų, likę nuo dronų pirkimo.

Rekvizitai norintiems prisidėti prie sumanymo nupirkti ir Ukrainai kovai su Rusija padovanoti bepilotį taktinį kovinį lėktuvą „Bayraktar“:

Gavėjas – Všį „Laisvės TV“

Sąskaitos numeris – LT167300010156927144, Swedbank

Paskirtis – Bayraktarui

Paypal – gabija@laisves.tv

„Įmonės, kurios norite prisidėti prie šito unikalaus reikalo, ir kurioms reikia paramos sutarties – rašykite: zivile@laisves.tv ir viską sutvarkysim. Kas norite prisidėti prie pagalbos skleidžiant žinią irgi rašykit Živilei, zivile@laisves.tv.“, – rašo žurnalistas.

„Tegu mūsų Bayraktaras pakils virš nenugalėtos Ukrainos. Tegu tai bus valanda, kai Lietuva ir Ukraina drauge išsitrauks kardus. Metas pykčiui! Metas pagiežai! Metas raudonai aušrai! Su Ukraina iki pergalės!“ – motyvavo A. Tapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių