Pereiti į pagrindinį turinį

Tapti Apeliacinio teismo teisėja sutrukdė EBSW šešėlis

2009-04-07 16:26

Valdančioji Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai blokavo Prezidento Valdo Adamkaus pasiūlymą Apeliacinio teismo teisėja paskirti Virginiją Volskienę, kuri kaltinama kadaise priėmusi bankrutavusiai įmonei EBSW naudingą nutartį.
 
Antradienį Seime svarstant valstybės vadovo pasiūlymą dėl naujos Apeliacinio teismo teisėjos paskyrimo mažiau kaip pusė balsavime dalyvavusių parlamentarų – tik 44 - buvo už tai, prieš buvo 15, susilaikė 36. Todėl sprendimas dėl V.Volskienės nebuvo priimtas.
 
Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, prieš porą metų buvęs Seimo komisijos EBSW veiklai tirti pirmininko pavaduotojas, iš parlamento tribūnos citavo šios komisijos išvadas, kuriose be kita ko minima ir V.Volskienė. Mat ji prieš penkiolika metų būdama Kauno teismo teisėja priėmė, kaip įtariama, EBSW savininkams naudingą nutartį jų byloje.
 
Todėl didžiausia Tėvynės sąjungos frakcija paskelbė nebalsuosianti už V.Volskienės kandidatūrą. Tam pritarė ir dalis kitų valdančiųjų bei opozicinių frakcijų.
 
Opoziciniai socialdemokratai gynė V.Volskien, teigdami, kad EBSW byloje ji priiminėjo teisėtas nutartis, neturėdama kitos išeities, nes juos priimti reikalavo tuomet galioję įstatymai.
 
Prieštaringai vertinama bendrovė EBSW, kaip įtariama, pasisavino dešimtis milijonų valstybės ir indėlininkų lėšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų