Tarnybą Tauragės rajone pradeda pusė tūkstančio šauktinių

  • Teksto dydis:

Tarnybą Tauragės rajone pirmadienį pradėjo apie pusė tūkstančio šauktinių.

Jie tarnaus Kęstučio mechanizuotajame pėstininkų batalione, į kurį nuo ankstyvo ryto atvyko autobusais iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kėdainių, Jurbarko, Tauragės, Šiaulių, Šilalės, Šilutės ir kitų Lietuvos miestų.

Batalione jiems išduota karinė uniforma ir ekipuotė, patikrinta šauktinių sveikata, jie supažindinti su gyvenimo sąlygomis, poilsio erdvėmis.

Iš tarnybą pradėjusių karių didžioji dalis atvyko savo noru – per 180 karių pareiškė norą atlikti tarnybą savanoriškai, per 200 patekusiųjų į sąrašus panoro atlikti tarnybą pirmumo tvarka, likusieji pašaukti privalomai.

Lietuvai šie šauktiniai prisieks rugpjūčio 23 dieną.

Pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai kariai dalyvauja baziniame kario kurse. Jo metu kariai lanko teorines paskaitas, mokosi rikiuotės ir karinio statuto, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos, susipažįsta su ginklais ir ryšio priemonėmis.

Po bazinio kario kurso kariams prasidės specialisto rengimo etapas. Kolektyvinio rengimo metu šauktiniai bus mokomi veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis.

Šiemet į įvairius karinius dalinius devynių mėnesių tarnybai buvo pašaukti apie 3,8 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Smagu matant ir merginas. Ar joms plaukų trumpiau nenukerpa?

...

... portretas
Savanores apvaisins?..

vartotojas

vartotojas portretas
ech tiek pinigu i bala ismesta, geriau vietoj tu rekrutu, pinigus nukreiptu i pensijas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių