Tarp į Lietuvą patekusių migrantų keliolika įtariami ryšiais su teroristais

  • Teksto dydis:

Tarp į Lietuvą patekusių neteisėtų migrantų nustatyta keliolika su teroristinėmis organizacijomis siejamų asmenų, praneša naujienų portalas delfi.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas portalui tvirtino, kad nustatyta „keliolika tokių asmenų, kurie pateko į Lietuvą kaip neteisėti migrantai, ir apie kuriuos mes jau turime informaciją, jog jie siejami su viena ar kita teroristine organizacija ar grupuote“.

Pasak jo, šiuo metu nuo liepą įvestos ekstremalios situacijos dėl neteisėtų migrantų krizės pradžios iš Lietuvos išsiųsti keturi su terorizmu susiję asmenys, kurie į Lietuvą pateko iš Baltarusijos.

Dar daugiau nei dešimt jų yra identifikuoti ir stebimi, sprendimas dėl jų išsiuntimo dar nepriimtas.

„Dar daugiau nei dešimt jų yra identifikuoti ir stebimi, sprendimas dėl jų išsiuntimo dar nepriimtas“, – sakė Seimo NSGK vadovas.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija. Rugpjūčio pradžioje siekiant stabdyti neteisėtą migraciją pasienyje imta naudoti apgręžimo politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
GerbKasčiūnui-stiprybės

AAAAAAAA

AAAAAAAA portretas
Normalūs teroristai su normaliai padarytais dokumentais eina, surado lūzerius.

Ryšiai

Ryšiai portretas
Dar tik gėlytės. Gudriai užsimaskavę teroristų pasiųsti asmenys gali pradžioje "neapsišviesti", jų veikla gali prasidėti po kokių 3 ar 5 metų, kai mes būsime nurimę, manydami, kad jie jau "integravosi". Europoje įsitvirtinę rezidentai juos susiras ir jie turės vykdyti įsakymus.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių