Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautinio ”Rotary” klubo vadovas - Kaune

2005-10-12 00:00

Vakar Kaune lankėsi būsimasis tarptautinio “Rotary” klubo prezidentas Viljamas Bilas Boidas iš Naujosios Zelandijos

Vakar Kaune lankėsi būsimasis tarptautinio “Rotary” klubo prezidentas Viljamas Bilas Boidas iš Naujosios Zelandijos. Pažintinio vizito metu jis įvertins Lietuvos siekius įkurti atskirą “Rotary” apygardą.

“Lietuva anksčiau ar vėliau turės savo apygardą. Tai priklauso tik nuo to, kada čia bus pakankamai “Rotary” klubų. Šiuo metu Lietuvoje plečiasi veikla, kuriasi nauji aštuoni klubai. Lietuva yra pribrendusi atskirai apygardai, čia vykdoma daug projektų, kurie labai prisideda prie visuomenės gyvenimo gerinimo”, - sakė jis po susitikimo su Kauno meru Arvydu Garbaravičiumi.

V.B.Boidas organizacijos vadovu bus kitą - 2006-2007 metų kadenciją. Postą jis užims nuo kitų metų liepos 1 dienos. Aukščiausias “Rotary” pareigūnas Lietuvoje vieši pirmą kartą.

“Rotary” yra pasaulinė aukštos reputacijos verslininkų ir profesionalų bendrija, kuri, laikydamasi tarnavimo idealo, vykdo humanitarinius projektus, ugdo ir skatina dorovinius profesinės veiklos pradus, tarptautinį tarpusavio supratimą, gerą valią ir taiką.

Klubo nariu tampama, pakvietus vienam iš tikrųjų narių, neprieštaraujant kitiems klubo nariams bei sumokėjus stojamąjį ir kasmetinį nario mokestį. Kiekvienai profesijai ir verslui klube gali atstovauti tik vienas tikrasis narys.

Pirmasis Lietuvos “Rotary” klubas įkurtas 1934 m. spalio 15 d. Kaune. Šiuo metu Lietuvoje veikia 36 “Rotary” klubai, kurie priklauso vienai Danijos apygardai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų