Tauragėje duota pradžia sporto ir kultūros centro statybai

  • Teksto dydis:

Tauragėje pradėtas daugiafunkcės arenos antrasis statybų etapas – penktadienį į būsimus sporto ir kultūros centro pamatus įkasta simbolinė laiko kapsulė ateities kartoms.

„Daugiafunkcis sporto ir kultūros centras – vienas didžiausių ir nuo nepriklausomybės laikų svarbiausių projektų mūsų regione“, – savivaldybės pranešime sakė meras Dovydas Kaminskas.

Anot jo, pastačius centrą visos apskrities kultūrinis ir sporto gyvenimas bus kilstelėtas į naują lygį – atsivers galimybės organizuoti didesnius ir kokybiškesnius kultūros renginius, patogiai sportuoti ir tai daryti visus metus.

Bernotiškės gatvėje iškilsiančio sporto ir kultūros centro plotas sieks apie 8 tūkst. kvadratinių metrų. Jame bus galima vykdyti ir sporto, ir kultūros veiklas.

Anot pranešimo, arena suprojektuota taip, kad erdvės nesudėtingai būtų pritaikomos skirtingų sporto šakų poreikiams, o statinio akustinės savybės leistų organizuoti kokybiškus kultūros renginius.

Pastate bus įrengtos 1500 sėdimų vietų, tačiau didesnių renginių metu čia galės tilpti ir apie 2500 žmonių.

Arenoje bus sudarytos sąlygos vykdyti bent aštuonias sporto šakas, tarp kurių – krepšinis, tinklinis, imtynės, badmintonas, mini futbolas. Sportuoti visus metus leis patalpose įrengti trys bėgimo takeliai ir smėlio tinklinio salė su trimis aikštelėmis.

Areną projektavo bendrovė „Synergy Solutions“.

Statybas vykdo konkursą laimėjusi generalinio rangovo ir statybų paslaugų įmonė „Gilesta“.

Statybų darbus atlikti planuojama per 36 mėnesius nuo sutarties pasirašymo dienos. Darbų vertė – 19 mln. 491 tūkst. eurų su pridėtinės vertės mokesčiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių