Atidarytos naujos kareivinės Kęstučio batalione

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ (MPB „Žemaitija“) Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotajame pėstininkų batalione (Kęstučio batalionas) penktadienį oficialiai atidarytos naujos kareivinės, skirtos nuolatinės privalomosios pradinės (NPPKT) ir profesinės karo tarnybos (PKT) kariams. Prireikus kareivinėse galės apsigyventi ir sąjungininkų kariai.

„Lietuvos kariuomenė šiuo metu išgyvena bene didžiausią modernizacijos etapą per 30 atkurtos Nepriklausomybės metų, ir infrastruktūros atnaujinimas – vienas svarbiausių kariuomenės prioritetų. Tai lemia ne tik būtinybė didinti kario tarnybos patrauklumą, bet ir užtikrinti, jog turima infrastruktūra prisidės prie kariuomenės kovinio parengimo stiprinimo“, – sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

„Kareivinės kariams nėra prabanga, jos yra būtinybė. Kariai yra tam, kad gintų mūsų valstybę, jos laisvę, nepriklausomybę, todėl tinkamos gyvenimo ir tarnybos sąlygos jiems yra privalomos. O esant intensyviam bendradarbiavimui su NATO pajėgomis, jų poreikis yra didelis“, – krašto apsaugos ministrui antrino ir Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. V. Rupšys.

Moderniai įrengtų kareivinių simbolinę juostelę ceremonijos metu perkirpo Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. V. Rupšys, Kęstučio bataliono vadas plk. ltn. Vytis Andreika bei NPPKT atliekantis tauragiškis j. eil. Julius Norkus.

Iškilmingoje atidarymo ceremonijoje taip pat dalyvavo MPB „Žemaitija“ vadas plk. Nerijus Stankevičius, Tauragės ir Jurbarko rajonų savivaldybių merai Dovydas Kaminskas ir Skirmantas Mockevičius, prie kareivinių įrengimo prisidėjusių rangovų atstovai, kiti svečiai.

Lietuvos kariuomenė pasipildė šių metų pradžioje pastatytomis dviem kareivinėmis bei štabo pastatu, skelbiama Lietuvos kariuomenės pranešime. Šiame infrastruktūros plėtros etape atidarytose kareivinėse Rukloje (Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione) ir Tauragės rajone (Kęstučio batalione) įrengta daugiau nei 600 gyvenamųjų vietų kariams. Radviliškyje pastatytame štabo pastate paruošta per 150 naujų administracinių darbo vietų.

Šiuo metu daugelyje Lietuvos kariuomenės dalinių kariai gyvena renovuotose ir šiuolaikiniams karių poreikiams pritaikytose, bet dar sovietmečiu statytose kareivinėse. Naujosios kareivinės – tai dar vienas svarbus žingsnis modernizuojant Lietuvos kariuomenę ir pereinant prie XXI a. kariuomenės kokybės ir taip užtikrinant karių tarnybai ir buičiai reikalingas sąlygas, pažymima Lietuvos kariuomenės pranešime.

Naujos Kęstučio bataliono kareivinės – modernus, šiuolaikiškai įrengtas dviejų aukštų pastatas, užtikrinsiantis šiandieninius karių – tėvynės gynėjų – poreikius. Pastate yra įrengtos miegamosios ir administracinės patalpos, ateityje planuojama čia įrengti ir sporto kompleksą.

Kitas MPB „Žemaitija“ priklausantis vienetas taip pat atšventė įkurtuves – Radviliškyje dislokuotas Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono štabas įsikėlė į naujas patalpas – jų reikmėms įkurta apie 100 darbo vietų, kurios įrengtos moduliniuose ir kilnojamuosiuose statiniuose.

Dviejų naujų kareivinių ir štabo pastato investicijos siekia 9,4 mln. eurų.

Be to, stiprindama Lietuvos kariuomenės pajėgumus bei siekdama užtikrinti fizinę infrastruktūrą plečiamų Lietuvos kariuomenės kovinių pajėgumų nuolatiniam dislokavimui, Krašto apsaugos ministerija yra pradėjusi vystyti ir strateginį projektą – pasitelkus viešojo ir privataus sektorių partnerystę per kelerius metus planuojama Šiaulių mieste, Šilalės rajone ir Rokantiškėse (Vilniaus r.) pastatyti tris karinius miestelius su naujomis kareivinėmis ir kita reikiama karine infrastruktūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau

geriau portretas
pasirupinkit gydymo istagom ir mokyklom o nekelkit karines isterijos nuo kurios jau bloga juk mus valdo keli asmenys kuriems paklusta visi planetos .runkeliai/ gojai/ vergai/ kaip norite bet ne 1 kita muskime o pagalvokime kaip be kraujo sudorot tuos sunsnukius kurie skatina neapykanta artimam ir nori musu kraujo ATSIBUSKITE zmones?...

Kopustas.

Kopustas. portretas
Nu smagu.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Įdomu kas važiuos į Sibirą
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių