Teisėjai atidėjo klausimą dėl A. Abramavičiaus atleidimo, prašo pažymos apie sveikatą

Teisėjų taryba atidėjo klausimą dėl teisėjo Armano Abramavičius atleidimo iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, prašo pateikti pažymą apie sveikatos būklę.

„Teisėjų taryba išklausė teisėjo dukrą, šiandien jis pats nedalyvavo, ir mes  šio klausimo svarstymą ir sprendimą atidėjome gruodžio mėnesiui. Dukra pateikė savo viltingus paaiškinimus, kad tėčio sveikata gerėja, dėl to mes iš esmės ir atidėjom“, – penktadienį BNS sakė Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė.

Pasak S. Rudėnaitės, Teisėjų taryba taip pat priėmė nutarimą, kad jo klausimo svarstymui gruodį LAT teisėjas A. Abramavičius pateiktų pažymą apie sveikatos būklę.

„Priėmėm nutarimą, kad teisėjas turėtų oficialiai pasitikrinti sveikatos būklę, kad nebūtų sprendimas nepagrįstas arba skubotas, įstatymo nustatyta tvarka, ir tada matysime, kokia situacija. Iš esmės klausimą spręsime gruodžio mėnesį“, – teigė LAT vadovė.

Pasak jos, Teisėjų taryba nėra gavusi teisėjo A. Abramavičiaus oficialaus prašymo palikti jį pareigose, tik posėdyje dalyvavusi dukra perdavė tokį teisėjo norą.

Priėmėm nutarimą, kad teisėjas turėtų oficialiai pasitikrinti sveikatos būklę, kad nebūtų sprendimas nepagrįstas arba skubotas.

Į LAT patarimo dėl Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo A. Abramavičiaus atleidimo kreipėsi prezidentas Gitanas Nausėda. Prezidento dekrete nurodoma, kad 58 metų teisėjas būtų atleidžiamas dėl sveikatos būklės.

Prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis BNS yra patvirtinęs, kad atleidimą inicijuoja LAT, vadovaudamasis Teismų įstatymu.

Pagal Teismų įstatymą, atleisti teisėją iš pareigų dėl sveikatos būklės galima tais atvejais, kai per vienus metus teisėjas serga daugiau kaip 120 kalendorinių dienų iš eilės arba daugiau kaip 140 kalendorinių dienų per pastaruosius dvylika mėnesių, arba kai suserga nepagydoma ar kita ilgalaike liga, kliudančia jam eiti teisėjo pareigas.

LAT teisėją iš pareigų atleidžia Seimas prezidento teikimu.

A. Abramavičius Aukščiausiajame Teisme dirba nuo 2011 metų. Prieš tai ėjo Konstitucinio Teismo teisėjo, prezidento patarėjo, teisingumo ministro padėjėjo pareigas.

Taip pat Teisėjų taryba penktadienį svarstė prezidento prašymą patarti dėl Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjos Irenos Poderienės atleidimo ir pasiūlė teisėją atleisti. S. Rudėnaitė teigė, kad toks buvo pačios teisėjos pageidavimas.

Šios teisėjos atleidimas iš pareigų irgi inicijuojamas dėl  sveikatos būklės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Dievas yra!

Anonimas

Anonimas portretas
afigiet PUSE metu serga ir dar reikia kas kokiu komentaru ?! darbdavys TOKI BUTU jau seniai ATLEIDES o cia matai caraitis kaskoks ! TFU
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių